Δ. Κουτσούμπας: Να ανέβει πολύ ψηλά το ΚΚΕ γιατί είναι το μόνο κόμμα που αμφισβητεί την ΕΕ



Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση Καρκινοπαθών.

Τρίτη 5 Απριλίου 2011 ·


Διεκδικούμε την ζωή.
Δεν αφήνουμε να μας πνίξει η μοιρολατρία.
Διεκδικούμε τα δικαιώματα μας.
Αντιστεκόμαστε στην εμπορευματοποίηση των αναγκών μας.

Πληρώσαμε με την ίδια την ασθένεια μας την ανυπαρξία υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, την αντιλαικότητα του συστήματος, την έλλειψη μέτρων προστασίας της υγείας στους τόπους δουλειάς, την μόλυνση του περιβάλλοντος και των τροφίμων στο όνομα των κερδών των πολυεθνικών.
Έρχεται σήμερα η κυβέρνηση ,όπως και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις που στήριξαν και στηρίζουν τα μεγάλα συμφέροντα όλα αυτά τα χρόνια να μας κόψουν θεραπείες φάρμακα, να κατακρεουργήσουν ότι δικαιώματα μας είχαν απομείνει για κάποια δωρεάν φάρμακα και θεραπείες, για κάποια περίθαλψη.
Ζούμε την διάλυση των ογκολογικών τμημάτων, την τεράστια έλλειψη προσωπικού, και τις τεράστιες ελλείψεις σε φάρμακα και υλικά στα νοσοκομεία, που πρέπει να αγοράζουμε αν θέλουμε να νοσηλευτούμε, αν θέλουμε να μας γίνουν οι απαραίτητες θεραπείες.
Όλα στο όνομα της κρίσης,!! «την εξοικονόμηση πόρων για την αντιμετώπιση του εξωτερικού χρέους.»
Ακόμα μας λένε: Ζούμε πολύ,!! Κοστίζουμε πολύ.!! Είναι αισχροί, ψεύτες, υποκριτές.
Λεφτά δεν έχουν για να καλύψουν τις ανάγκες μας, σε υπηρεσίες στήριξης, για την αντιμετώπιση των τεράστιων προβλημάτων των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας. Αλλά βρήκαν κυβερνήσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ, και της Ν.Δ. 110δις€ και τα χάρισαν απευθείας στις τράπεζες. Άλλα 50€ δις από διάφορους δρόμους στους μεγαλοεπιχειρηματίες. Μαζί λέει αυτός ο ανεκδιήγητος, πως «μαζί τα φάγαμε,»!! Άλλα 600δις€ είναι οι καταθέσεις των αναξιοπαθούντων μεγαλοεπιχειρηματιών της χώρα μας μόνο στις Ελβετικές τράπεζες. Κατά τα άλλα δεν έχουν λεφτά να αγοράσουν 1 pet scan για να υπάρχει και στην βόρεια Ελλάδα και αναγκαζόμαστε να μετακομίζουμε στην Αθήνα για να κάνουμε αυτή την απαραίτητη εξέταση για ένα καρκινοπαθή.
Την ίδια στιγμή η συναδέλφισσα από την Κρήτη έκανε έρανο από το internet για να πληρώσει στον Ευαγγελισμό την εξέταση 1500€ γιατί ήταν ανασφάλιστη.
Το 1% από αυτά που έδωσαν αυτά τα 2 χρόνια στις τράπεζες, 1δις€ θα αρκούσε, για να προσληφθούν πριν 2 χρόνια όλο το από το νόμο (τους απαρχαιομένους οργανισμούς των νοσοκομείων) το επιβαλλόμενο προσωπικό που λείπει από τα νοσοκομεία, 4000 γιατροί και 25000 νοσηλεύτριες. Και θα είχαν πληρωθεί κανονικά οι μισθοί τους μέχρι σήμερα.
Αντί αυτών, εμείς να περιμένουμε 3 μήνες για να κάνουμε μία μαστογραφία στο ΙΚΑ, 5 μήνες πολλές φορές για να κάνουμε ένα απαραίτητο χειρουργείο, ή να αναγκαζόμαστε να πουλάμε ότι έχουμε και δεν έχουμε για να μας βάλουν εκτός σειράς κάποιοι γιατροί. Ή να πηγαίνουμε στον ιδιωτικό τομέα σπρωχνόμενοι από τις ανεπάρκειες του δημόσιου τομέα.
Συνάδελφοι συναδέλφισσες, η κατάσταση θα χειροτερέψει.
Κυβέρνηση και Τρόϊκα, με την στήριξη της Ν.Δ. και του ΛΑ.ΟΣ. για να στηρίξουν την κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών, στο όνομα της επιμήκυνσης, ή του κουρέματος του χρέους, θα πάρουν ακόμη πιο αντιδραστικά πιο αντιλαϊκά μέτρα.
Τα φτωχά λαϊκά στρώματα θα δεχτούν νέα πλήγματα, στο εισόδημα τους, στα κοινωνικά τους δικαιώματα, οι χρόνιοι πάσχοντες, οι καρκινοπαθείς των φτωχών λαϊκών στρωμάτων θα έρθουν σε ακόμη δυσκολότερη θέση. Από την πολιτική τους μπαίνει η ίδια μας η ζωή σε κίνδυνο.
Δεν πρέπει να τους το επιτρέψουμε.
Πρέπει να οργανωθούμε, πρέπει να παλέψουμε.
Έχουμε δύναμη αν το πιστέψουμε, δεν θα αυτοκτονήσουμε. Ο νόμος της ζούγκλας, ο νόμος του συστήματος τους, αυτός του κέρδους, πρέπει να τσακιστεί.
Εμείς, οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικροί αγρότες, η νεολαία, που βλέπει σκοτεινό το μέλλον μπροστά της, οι γυναίκες, που βλέπουν τα παιδιά τους σε αδιέξοδο αυτούς που φροντίζουν κατά κανόνα τον άρρωστο της οικογένειας, τον ανάπηρο, τον γέροντα σε κίνδυνο
Όλοι εμείς πρέπει να ξεσηκωθούμε οργανωμένοι σαν μια γροθιά για να τους σταματήσουμε, για να τους ανατρέψουμε.
Για να ανθρωπέψει ο άνθρωπος, για μία ανάπτυξη που στο κέντρο της θα είναι ο άνθρωπος και οι ανάγκες του, γιατί κίνητρο της παραγωγής δεν θα είναι το κέρδος αλλά η κάλυψη των συνεχώς διευρυνόμενων κοινωνικών αναγκών.
Εκεί που ο πλούτος και η επιστήμη θα είναι στην υπηρεσία της ευτυχίας των ανθρώπων.
Η διοίκηση της ομοσπονδίας μας, πέρα από κάποιες εντυπωσιοθηρικές εμφανίσεις στα κανάλια, πότε για κάποιες εικόνες που βγήκαν από κάποιο διάδρομο νοσοκομείου άντε και για κάποιο φάρμακο που σταμάτησε, δεν σήκωσε το ανάστημα της σ’ αυτή την πολιτική δεν μας κάλεσε σε κινητοποίηση, δεν ανέδειξε τους υπεύθυνους γιατί μ’ αυτούς συναγελάζετε, όπως και η ηγεσία της συνομοσπονδίας που είμαστε μέλη, της λεγόμενης ΕΣΑΜΕΑ.
Ακόμα και όταν κινητοποιούνται όπως στις 3 του Δεκέμβρη το κάνουν κάτω από την ανάγκη να εκτονώσουν την δυσαρέσκεια του κόσμου να εμφανιστούν ότι κάτι διεκδικούν. Αλλά συνειδητά ήθελα να στηρίξουν την πολιτική της κυβέρνησης όταν έλεγαν στα κείμενα τους: «Ότι στηρίζουν την προσπάθεια του πρωθυπουργού για να βγάλει την χώρα από την κρίση, αλλά θα πρέπει να πάρει και κάποια μέτρα για να στηριχθούν οι χρόνιοι πάσχοντες, και οι ανάπηροι.»!!
Αφού δεν κατάφεραν κάτω από την καταλυτική μαχητική στάση του αγωνιστικού αναπηρικού κινήματος, της ΣΕΑΑΝ, εκείνη την ημέρα να μας πάνε στην αυλή του πρωθυπουργού με ντεκόρ τους ανάπηρους και την συγκέντρωση του να κάνει ένα show ευαισθησίας, αγάπης και συμπάθειας!!, το έκαναν παραμονές των Χριστουγέννων που πήγαινε και με την θαλπωρή των ημερών.
Αλλά όχι με τα πάθη τα δικά μας και του λαού μας. ΝΙΣΑΦΙ ΠΙΑ. Η διοίκηση της ομοσπονδίας ούτε θέλει ούτε μπορεί, όπως και της συνομοσπονδίας, που έχει μετατραπεί σε επιχείρηση.
Αυτό που χρειάζεται είναι να τους γυρίσουμε την πλάτη, να συνταχθούμε με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα των υγειονομικών του ΠΑΜΕ.

ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ
ΝΑ ΕΚΛΕΞΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
  • Αποκλειστικά δημόσιο καθολικό δωρεάν σύστημα υγείας και πρόνοιας με πλήρη χρηματοδότηση από το κράτος και τους εργοδότες, με κύριο προσανατολισμό στην πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση.
  • Ν’ απαγορευτεί η επιχειρηματική δράση στον τομέα της υγείας, του φαρμάκου και της βιοιατρικής τεχνολογίας.
  • Να σταματήσει κάθε πληρωμή πάνω και κάτω από το τραπέζι, και για θεραπείες φάρμακα, εξετάσεις και επεμβάσεις.
  • Κοινωνικές υπηρεσίες ολόπλευρης στήριξης του ανάπηρου, του χρόνιου πάσχοντα, του καρκινοπαθούς και της οικογένειας του.
  • Όχι στη μείωση κρεβατιών στα δημόσια νοσοκομεία, στις συγχωνεύσεις και καταργήσεις νοσοκομείων, υπηρεσιών υγείας και πολυατρείων.
03/04/2011

Social Share

 
*/