Συζήτηση για το Bullying στα Σχολεία



Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Σωματεία, φορείς και κάτοικοι έδωσαν αγωνιστική απάντηση στη δημιουργία νέας φυλακής μεταναστών στο Θόλος

Κυριακή 25 Απριλίου 2021 ·


Σε περικύκλωση του λιμανιού, τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας απέναντι στον κορονοϊό, προχώρησαν σήμερα το πρωί, Σωματεία, φορείς και κάτοικοι της Χίου, μετά από κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα αιρετών και κατοίκων Χίου και των Τοπικών Συμβουλίων Λαγκάδας, Συκιάδας και Βροντάδου, για να ξεκαθαρίσουν την αντίθεσή τους στη δημιουργία νέας δομής στο Θόλος, το νέο σύμφωνο κυβέρνησης - ΕΕ αλλά και την συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας.



Στην κινητοποίηση καλούσαν με αποφάσεις τους ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών υπαλλήλων Χίου, το Εργατικό Κέντρο Χίου, το ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ, ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Χίου, το ΤΕΕ, ο Εμπορικός Σύλλογος Χίου, η ΟΕΒΕ, η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Χίου, ο Σύνδεσμός Κληρικών Χίου, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ, ο Σύλλογος Γυναικών Χίου και η ΕΛΜΕ Χίου.




Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης χαιρετισμό απηύθυνε ο
 Μάρκος Κούνουπας, πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Λαγκάδας, μεταξύ άλλων ανέφερε πως «επιμένουν όλα αυτά τα χρόνια να θέλουν εμάς για δεσμοφύλακες αυτών των ανθρώπων, όλα στο νησί μας και στα νησιά μας να περιστρέφονται γύρω από τις φυλακές της ΕΕ. Εκατομμύρια για φυλακές  προσφύγων ,στην ανεργία τα παιδιά μας, κλειστά τα μικρομάγαζα, υποχρηματοδότηση για τα σχολειά μας, για το νοσοκομείο μας, για μια ανάσα στα περήφανα γηρατειά με τις συντάξεις πείνας».

Στάθηκε στη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση και τόνισε πως «στο μάτι του γαλάζιου και στην εσχατιά της πατρίδας μας δεν φανταστήκαμε φυλακές των κατατρεγμένων της γης, δε φανταστήκαμε εμάς ανθρωποφύλακες  του πόνου τους. Γι αυτό και λέμε δε θα περάσουν οι πολιτικές της ΕΕ και τη κυβέρνησης που επιπλέον με το νέο σύμφωνο που πάνε να υπογράψουν γκριζάρουν τα νησιά μας. Και έχει και το θράσος η κυβέρνηση δια του υπουργού  να μας κουνά το δάκτυλο και να μας λέει για φύλαξη συνόρων».

«Πουθενά φυλακή πάνω στο νησιά μας, ούτε στο Θόλος, ούτε στη ΒΙΑΛ! Όχι στον εγκλωβισμό των προσφύγων και μεταναστών στα νησιά μας, άσυλο στην Τουρκία και στις χώρες προορισμού σύμφωνα με τα διεθνή και ανθρώπινα δικαιώματα. Δε θα γίνουμε το Γκουαντάναμο της Ευρώπης επειδή το θέλει η κυβέρνηση και ο υπουργός της» κατέληξε.

Στους συγκεντρωμένους μίλησε και ο Νίκος Χουλής, μέλος της Επιτροπής Αγώνα Αιρετών και κατοίκων Χίου.   

Social Share

Εκδηλωση φωτησ αγγουλες

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/