Συζήτηση για το Bullying στα Σχολεία



Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Για τις κυβερνητικές ρυθμίσεις σχετικά με τους όρους συμμετοχής κομμάτων στις εκλογές

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023 ·

 Σχόλιο του Γραφείου Τύπου

Για μια ακόμα φορά σε λιγότερο από δύο χρόνια η κυβέρνηση της ΝΔ επαναφέρει το ζήτημα θέσπισης νέων περιορισμών στη συμμετοχή κομμάτων στις εκλογές, στο όνομα της παρεμπόδισης των παραφυάδων της εγκληματικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής.

Το ΚΚΕ έχει διαρκές μέτωπο στην πράξη απέναντι στις εγκληματικές ναζιστικές οργανώσεις, πρωτοστατεί ώστε να απομονωθούν και να ξεριζωθούν από κάθε χώρο δουλειάς, γειτονιά και σχολείο. Έχει αποδειχθεί ότι μόνο το εργατικό – λαϊκό κίνημα με τη δράση του μπορεί να τις τσακίσει, σημαδεύοντας ταυτόχρονα τον πραγματικό ένοχο, στον “κόρφο” του οποίου βρίσκει συστηματικά καταφύγιο το ναζιστικό φίδι: Το σύστημα της εκμετάλλευσης.

Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να δεχτεί ρυθμίσεις που προχωρούν σε επικίνδυνες γενικεύσεις, αφήνοντας χώρο και για την απαράδεκτη θεωρία των δύο άκρων που εξισώνει τη φασιστική με την κομμουνιστική ιδεολογία και δράση. Ούτε φυσικά θα συμφωνήσει να ελέγχεται σε κάθε εκλογική μάχη από τον Άρειο Πάγο η λειτουργία και η δράση του και να εξαρτάται από αυτόν τον έλεγχο η συμμετοχή του στις εκλογές. Αυτοί οι επικίνδυνοι δρόμοι ανοίγονται με την επίσημη πολιτική και το θεσμικό πλαίσιο της ΕΕ, που αξιοποιείται ήδη για να απαγορευτούν σε μια σειρά χώρες κομμουνιστικά κόμματα και νεολαίες, κομμουνιστικά σύμβολα κλπ. 

ΑΘΗΝΑ 17/1/2023 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ


Social Share

Εκδηλωση φωτησ αγγουλες

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/