Ολόκληρη η εκδήλωση για τον Φώτη Αγγουλέ

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Απαράδεκτη και προκλητική φίμωση των φορέων από τον Περιφερειάρχη καταγγέλλει το ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020 ·

Το ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ εξέδωσε άμεσα την παρακάτω ανακοίνωση ύστερα από την την απόφαση ης περιφέρειας να αποκλειστούν ο φορείς από να εκφράσουν τη γνώμη τους στην κινητοποίηση για το προσφυγικό, όπως είχε αρχικά συμφωνηθεί. Αντ' αυτού θα μιλήσει μονάχα αντιπεριφερειάρχης!

Υπενθυμίζουμε ότι  με ανακοίνωσή του μόλις χθες η Κομματική Επιτροπή Αιγαίου του ΚΚΕ στηλίτευσε τη στάση της Περιφέρειας για τον ίδιο λόγο στη Λέσβο αναφέροντας ότι: "Ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Κ. Μουτζούρης, με τις θέσεις που εκφράζει για το προσφυγικό και την επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης – ΕΕ, καθώς και με τη στάση που κρατά για τις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις στις 22 του Γενάρη, επιχειρεί να ελέγξει και να παγιδεύσει τις λαϊκές διαμαρτυρίες εντός των αντιδραστικών επιλογών, που καταδικάζουν τα νησιά να έχουν μόνιμα στρατόπεδα συγκέντρωσης χιλιάδων εγκλωβισμένων προσφύγων και μεταναστών", αναφέροοντας ως "ενδεικτικό των προθέσεων του, είναι ότι αρνήθηκε στους φορείς της Λέσβου να πάρουν το λόγο και να εκφράσουν τις θέσεις τους στην συγκέντρωση".

Το ΝΤ Χίου καλεί μαζικά τους φορείς να εκφραστούν σε σύσκεψη αύριο στις 10πμ στον Οίκο Χίου Διδασκάλου, για την περαιτέρω στάση τους, διατηρώντας σε ισχύ τη στάση εργασίας που έχει προκηρύξει.

Αναφέρει: "Αναρωτιόμαστε με ποιο δικαίωμα φιμώνονται φορείς από τον Περιφερειάρχη και ποια είναι η θέση του Δημάρχου, του Αντιπεριφερειάρχη και όλων όσων τους στηρίζουν. Το δόγμα «αποφασίζουμε και διατάσουμε» καλά κρατεί!"

επισημαίνοντας: "Είναι φανερό ότι μεθοδικά επιχειρούν να βάλουν στο γύψο τις λαϊκές αντιδράσεις εντός των επιλογών της κυβέρνησης. Γι’ αυτό λένε άλλα σήμερα, άλλα αύριο, άλλα εδώ κι άλλα εκεί". 

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Η ΦΙΜΩΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ – ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Συνάδελφοι σας ενημερώνουμε ότι ενώ στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε προ ημερών στο κτίριο της αντιπεριφέρειας  με πρωτοβουλία του  αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Μπουγδάνου με μαζικούς φορείς του νησιού, για την καλύτερη οργάνωση της συγκέντρωσης, συμφωνήθηκε  να υπάρχουν 6 ομιλητές εκτός από τον ίδιο και το δήμαρχο του νησιού, δεν πέρασαν ούτε καν δύο μέρες  και ειδοποιηθήκαμε  αρμοδίως, ότι με εντολή του Περιφερειάρχη και της παράταξης του ομιλητές θα είναι ο κ. αντιπεριφερειάρχης και οι κ. Δήμαρχοι των νησιών.
  Αποκλείονται έτσι φορείς όπως αρχικά είχε συμφωνηθεί ότι θα πάρουν το λόγο όπως εκπρόσωποι από την ΑΔΕΔΥ, το σύλλογο εμπόρων, το τεχνικό επιμελητήριο, το τοπικό συμβούλιο Βροντάδου, το Εργατικό Κέντρο κλπ.
  Αναρωτιόμαστε με ποιο δικαίωμα φιμώνονται φορείς από τον Περιφερειάρχη και ποια είναι η θέση του Δημάρχου, του Αντιπεριφερειάρχη και όλων όσων τους στηρίζουν. Το δόγμα «αποφασίζουμε και διατάσουμε» καλά κρατεί!

  Μετά την παντελή έλλειψη ξεκάθαρου πλαισίου από τον Περιφερειάρχη για την συγκέντρωση  και την κατάπτυστη και άθλιας έμπνευσης αφίσας  της Περιφερειακής αρχής με ευθύνη του ίδιου του κ.  Μουτζούρη, που εξισώνει τα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων σε όλες τους τις μορφές  πρόσφυγες και μετανάστες με τους θύτες τους , ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ που εισβάλλουν όπου γης, ήρθε και η ώρα να ξεπλύνουν τις απάνθρωπες  πολιτικές των ελληνικών κυβερνήσεων και της τελευταίας της Νέας Δημοκρατίας, που εγκλώβισαν και εγκλωβίζουν χιλιάδες ανθρώπινες ψυχές στα νησιά μας και στη χώρα μας.

  Είναι φανερό ότι μεθοδικά επιχειρούν να βάλουν στο γύψο τις λαϊκές αντιδράσεις εντός των επιλογών της κυβέρνησης. Γι’ αυτό λένε άλλα σήμερα, άλλα αύριο, άλλα εδώ κι άλλα εκεί. Γι  αυτό και σάλπισαν σιωπητήριο, για να μην ακουστεί καμιά φωνή που θα δυσαρεστήσει τους κυβερνώντες , για να οργανωθεί ένα συλλαλητήριο κομμένο και ραμμένο στα πολιτικά  παιχνίδια της κυβέρνησης  με την Περιφερειακή αρχή,   ένα συλλαλητήριο άλλοθι σε ξενοφοβικές και ρατσιστικές φωνές.
  Με τον τρόπο της, το λόγο της και την αφίσα της η Περιφερειακή αρχή και ο ίδιος ο Περιφερειάρχης αποδεικνύουν ότι είναι υπέρ του εγκλωβισμού στα νησιά μας προσφύγων και μεταναστών, υπέρ της λειτουργίας των hot spots, υπέρ των νέων κολαστήριων στο Αίπος και αλλού, υπέρ της συμφωνίας εγκλωβισμού ΕΕ-Τουρκίας και ελληνικών κυβερνήσεων.
   Με βάση αυτές τις εξελίξεις, το ΝΤ  της ΑΔΕΔΥ Χίου, καλεί τα μέλη του, τους φορείς που έχουν πάρει απόφαση, να μην εμπλακούν  στα σχέδια της Περιφέρειας,   στα πολιτικά της παιχνίδια με την κυβέρνηση της ΝΔ και να αποτελέσουν τον δούρειο ίππο εφαρμογής των κυβερνητικών επιλογών. 
  Με δεδομένες αυτές τις εξελίξεις  τίθεται υπό αίρεση η συμμετοχή μας στη συγκέντρωση της περιφέρειας , και επιφυλασσόμαστε για τις περαιτέρω ενέργειες.
  Η στάση εργασίας με το πλαίσιο μας ισχύει κανονικά γιατί δεν χαρίζουμε σε κανέναν τη διεκδίκηση των αιτημάτων μας έτσι όπως έχουν δοθεί στη δημοσιότητα.
  Απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα  στα πρωτοβάθμια σωματεία της δύναμης μας σε ευρεία κατεπείγουσα σύσκεψη την Τρίτη 21/1/2020 στις 10:00π.μ. στον Οίκο Χίου Διδασκάλων για να καθορίσουμε περαιτέρω τη στάση μας. 

Social Share

Αποκαλυψεις για τα Τέμπη

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/