Παναιγιακή κινητοποίηση την Τρίτη 15/10 για την Υγεία και το Προσφυγικό - Συγκέντρωση στο Νοσοκομείο Χίου στις 12:00 και συλλαλητήριο στις 6:30μμ της ίδιας μέρας

Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019 ·

Σε μαζική κινητοποίηση για την κατάσταση στην Υγεία και το Προσφυγικό καλεί το ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ καθώς, ο ΣΕΣΝΟΧ (εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο), η Ομοσπονδία Β. Αιγαίου ΑμεΑ στα πλαίσια Παναιγιακής κινητοποίησης που κάλεσαν οι εργαζόμενοι από το Νοσοκομείο Σάμου. Η κοινή δράση έχει οριστεί για την Τρίτη 15/10.
Στη Χίο, συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 στο Νοσοκομείο όπου καλούν οι φορείς καθώς και σε μαζικό συλλαλητήριο στρις 6:30μμ στην Είσοδο της Απλωταριάς στο οποίο καλεί η ΑΔΕΔΥ.


"Η Υγεία είναι δικαίωμα - δεν υπάρχουν λαθραίοι άνθρωποι", τονίζει το ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ και καλεί σε μαζική συμμετοχή τους φορείς της. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:


Η ΕΓ Χίου της ΑΔΕΔΥ, στη βάση των αποφάσεων της, για συμμετοχή στην παναιγειακή κινητοποίηση στις 15 Οκτώβρη που αποφασίστηκε στη συνεδρίαση της ΕΓ για τα προβλήματα της υγείας των νησιών μας και το προσφυγικό μεταναστευτικό, που εντείνεται και θα οξυνθεί ακόμα περισσότερο μετά τις επιθετικές ενέργειες της Τουρκικής κυβέρνησης , η οποία γίνεται με τις πλάτες των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων ΗΠΑ , Ρωσίας και ΕΕ σε βάρος του Κουρδικού λαού, εξειδικεύει στις παρακάτω δράσεις και καλεί τα σωματεία μέλη της να πράξουν το ίδιο. 

1. Συμμετέχει στη συνέντευξη του ΣΕΣΝΟΧ στο νοσοκομείο της Χίου συμπαραστεκόμενη στα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών του νησιού μας που αφορούν στην υγειονομική περίθαλψη των συμπατριωτών μας , αλλά και των θυμάτων των ιμπεριαλιστικών πολέμων μιας και η ανθρωπιά δε γνωρίζει χρώμα ή φυλή. 

2. Καλεί τα ΔΣ των σωματείων και όσουςσυνάδελφους επιτρέπει το ωράριο τους στις 15 Οκτώβρη στις 12:00 έξω από το νοσοκομείο της Χίου μαζί με το ΣΕΣΝΟΧ , στην εκεί διαμαρτυρία για τα πάγια και οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο λόγω και των αυξημένων προσφυγικών ροών. 

3. Καλεί όλους τους συναδέλφους και όλα τα σωματεία της δύναμης της, αλλά και τους φορείς της Χίου την ίδια μέρα στις 6:30 μμ το απόγευμα σε διαμαρτυρία στην είσοδο της Απλωταριάςδιατρανώνοντας και απαιτώντας : 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ: 
Να κλείσει άμεσα το hotSpotτης ΒΙΑΛ και όλα τα hotspotsτων νησιών μας. 
Να ανατραπούν οι αποφάσεις ΕΕ-Τουρκίας και κυβέρνησης ΝΔ σε συνέχεια του ΣΥΡΙΖΑ, που εγκλωβίζουν πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα. 
Να απεγκλωβιστούν ΤΩΡΑ όλοι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες – τα θύματα των πολέμων - από τα νησιά, με τη μεταφορά τους σε κέντρα της ηπειρωτικής χώρας, όπου εκεί να γίνεται η κατάθεση των εγγράφων για την έκδοση ασύλου, με προορισμό τη χώρα που επιθυμούν. 
Να διευκολυνθεί η ασφαλής μετακίνηση προς τις χώρες πραγματικού προορισμού τους. 
Ανοιχτοί χώροι προσωρινής φιλοξενίας για πρόσφυγες και μετανάστες με ανθρώπινες συνθήκες στέγασης, σίτισης, ιατρικής περίθαλψης. 
Με ευθύνη του κράτους να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε τα παιδιά των προσφύγων να νιώσουν ότι ζουν, όσο αυτό είναι δυνατόν, σε κανονικές συνθήκες με ένταξή τους για όσο καιρό βρίσκονται στη χώρα μας στις δημόσιες εκπαιδευτικές δομές. 
Όχι σε νέα μέτρα καταστολής από ΕΕ και κράτη-μέλη ενάντια στους πρόσφυγες. 
Όχι στα αντιδραστικά μέτρα της κυβέρνησης . 
Μόνιμο προσωπικό ασύλου και δομών, καμιά εμπλοκή ΜΚΟ στις διαδικασίες διαχείρισης του προσφυγικού μεταναστευτικού προβλήματος. 
Ενίσχυση του προσωπικού που εμπλέκεται στο πρόβλημα σε όλα τα επίπεδα. (Λιμενικό, Αστυνομία κλπ) 
Αποζημιώσεις σε όσους κατοίκους έχουν υποστεί ζημιές λόγω της συγκεκριμένης κρίσης 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ 

· Πλήρης στελέχωση και κάλυψη του προσωπικού στο Νοσοκομείου Χίου και των υπόλοιπων δομών υγείας του Νομού και του ΕΚΑΒ με μόνιμο προσωπικό όχι με διάφορες ελαστικές μορφές εργασίας (ΟΑΕΔ, συμβάσεις έργου κλπ) και χωρίς εργασιακά δικαιώματα, ζώντας την ανασφάλεια, τα εργασιακά αδιέξοδα και την οικονομική αβεβαιότητα που σκοτώνει την καθημερινότητά του. Με τη λήξη δε των συμβάσεων η λειτουργία του νοσοκομείου θα βρεθεί κάτω από τα όρια ασφαλείας και ο κίνδυνος να κλείσουν κλινικές θα είναι περισσότερο ορατός από ποτέ. ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΚΛΑΒΙΑ ΤΩΝ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ! 

· Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις (επικουρικοί, μέσω ΟΑΕΔ και ΚΕΕΛΠΝΟ, συμβάσεις ορισμένου χρόνου, συμβάσεις έργου). 

· Επαναφορά της χορήγησης ΑΜΚΑ σε πρόσφυγες και μετανάστες 

· Κανένας άνεργος, ανασφάλιστος Έλληνας ή πρόσφυγας χωρίς δωρεάν πρόσβαση στις δημόσιες δομές υγείας και τα Νοσοκομεία 

· Κρατικές επιχορηγήσεις που να επαρκούν να πραγματοποιηθούν οι προσλήψεις και η προμήθεια υλικών για την περίθαλψη των ασθενών. 

· Την αποπεράτωση των κτιρίων της παλαιάς πτέρυγας του νοσοκομείου που οι ρυθμοί των εργασιών να είναι κατώτεροι των περιστάσεων και των αυξημένων αναγκών περίθαλψης . 

"Οι κάτοικοι των παραμεθόριων νησιών του Ανατολικού Αιγαίου (Χίου, Ψαρών και Οινουσσών), καθώς και οι εργαζόμενοι στο Γ.Ν. Νοσοκομείο Χίου, τα Κέντρα Υγείας Πυργίου και πρώην ΙΚΑ, καθώς και τα αγροτικά περιφερειακά Ιατρεία, Απαιτούν-Διεκδικούν  η νέα κυβέρνηση της ΝΔ, να δώσει λύσεις στις κατεπείγουσες ανάγκες για περίθαλψη των κατοίκων.
Η κατάσταση στην Υγεία σήμερα είναι πολύ δύσκολη για ασθενείς και εργαζόμενους!!!", σημειώνει στο κάλεσμά του ο ΣΕΣΝΟΧ.

Πιο συγκεκριμένα, συνεχίζει:

"Τα έργα αποκατάστασης των κτηρίων της παλιάς παθολογικής και  χειρουργικής κλινικής προχωρούν με ρυθμούς χελώνας. Έχουν περάσει δύο χρόνια και δύο μήνες, που η παθολογική κλινική με τους ασθενείς έχει εγκλωβιστεί, σε μικρούς χώρους, όπου ασθενείς αδιακρίτως φύλου και παθήσεων, νοσηλεύονται σε κοινούς θαλάμους, οι διάδρομοι είναι γεμάτοι και οι εργαζόμενοι παλεύουν μέσα σε αντίξοες συνθήκες (χώρου, ελλείψεων προσωπικού και υπερσυγκέντρωσης ασθενών), να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες.
Όλες οι κλινικές και τα τμήματα του Νοσοκομείου είναι υποστελεχωμένα  και οι βάρδιες γίνονται με ελλιπή σύνθεση.
Μεγάλη είναι η ταλαιπωρία που βιώνουν σήμερα οι συμπολίτες μας από τις ατελείωτες ώρες αναμονής στα Επείγοντα και Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία, λόγω της υπολειτουργίας της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην πόλη και τα χωριά, η οποία εξαναγκάζει τους πολίτες να προστρέχουν στο Νοσοκομείο για περίθαλψη.   
Η βαθειά και παρατεταμένη οικονομική κρίση έχει πλήξει ανεπανόρθωτα τα βαλάντια των συμπολιτών μας , κατά συνέπεια η αντιμετώπιση με επιστημονικό και ποιοτικό τρόπο των διαφόρων περιστατικών καθίσταται,  για μας τους λειτουργούς της Υγείας αυτοσκοπός!!!
Αδυνατούμε να σιωπούμε, να εφησυχάζουμε, να  συμβιβαζόμαστε σε μία οικτρή πραγματικότητα που όλες οι κυβερνήσεις, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, έχουν οδηγήσει στην εμπορευματοποίηση της Υγείας, που οδηγεί στο συμπέρασμα «ότι για να γιατρευτείς πρέπει να πληρώσεις». Οι μικροδιαφορές τους  έχουν να κάνουν με την πιο αποτελεσματική διαχείριση της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής.  
   
Εμείς οι εργαζόμενοι που βιώνουμε, την εντατικοποίηση της εργασίας, το άγχος να βρεθεί κρεβάτι για τις νέες εισαγωγές, την αντιμετώπιση περιστατικών, όπου π.χ. για μία αξονική τομογραφία τα ραντεβού έχουν φτάσει Απρίλιο του 2020, εξαιτίας της έλλειψης γιατρών, της αδυναμίας εξυπηρέτησης ασθενών λόγω έλλειψης προσωπικού, υψώνουμε φωνή διαμαρτυρίας, ενώνοντας τις δυνάμεις μας με τους συναδέλφους των άλλων νησιών του Ανατολικού Αιγαίου,  Λήμνου, Σάμου, Λέσβου, Ικαρίας, Φούρνοι, Αϊ Στράτη, διεκδικώντας τα αυτονόητα για κάθε Άνθρωπο,  ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ.
Να γίνουν εδώ και τώρα προσλήψεις  μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Δεν μπορεί να συνεχίζεται και βέβαια να μονιμοποιείται μια απάνθρωπη μεσαιωνική εργασιακή δουλεία.  Να δουλεύουν δίπλα μας συνάδελφοι (ΟΑΕΔ, συμβάσεις έργου, επικουρικοί, ΚΕΕΛΠΝΟ κ.λ.π.) με ελαστικές μορφές εργασίας, να ζούν και να βιώνουν τα ίδια με μας, να καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και οι εκάστοτε κυβερνήσεις να τους εκμεταλλεύονται και να ζουν υπο το καθεστώς και το φόβο της απόλυσης, 
Δεν μπορούμε να σιωπούμε στη συνεχιζόμενη υποχρηματοδότηση του  προϋπολογισμού του Νοσοκομείου από το κράτος
Δεν μπορούμε να δεχτούμε να χάνονται ανθρώπινες ζωές στην πόλη και τα χωριά  εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού, βλ. αγροτικά Ιατρεία , ΕΚΑΒ.
Δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια στον κοινωνικό αυτοματισμό, που καλλιεργείται προκειμένου να κρυφτούν οι ευθύνες των κυβερνώντων, όπως έγινε με την μετακίνηση συναδέλφων και την κατά συνέπεια αποδυνάμωση των τμημάτων, για να καλυφθούν οι ευθύνες του κράτους για τα εξιτήρια των κλινικών βλ. ΕΚΑΒ.
Αδυνατούμε να βλέπουμε τον ανθρώπινο πόνο στους συνανθρώπους μας Έλληνες, Πρόσφυγες και μετανάστες και να δεχόμαστε την ανυπαρξία δομών, που στηρίζουν τις ανθρώπινες ανάγκες, πολύ δε περισσότερο σήμερα, όπου στο νησί μας τέσσερις χιλιάδες πρόσφυγες θύματα της άγριας εκμετάλλευσης και των ιμπεριαλιστικών πολέμων, βιώνουν απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης. Ζητάμε την άμεση ενίσχυση των τμημάτων  και των ΤΕΠ με  διερμηνείς και εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό (κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι) που να στηρίζουν τα θύματα του πολέμου, αλλά και τους εργαζόμενους. Κανένας άνεργος, ανασφάλιστος Έλληνας ή πρόσφυγας χωρίς δωρεάν πρόσβαση στις δημόσιες δομές υγείας και τα Νοσοκομεία.  Επαναφορά της χορήγησης ΑΜΚΑ σε πρόσφυγες και μετανάστες.   Απεγκλωβισμός των προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά, κατάργηση της επαίσχυντης συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας, που τους κρατά εγκλωβισμένους  στη χώρα μας.
  Η κυβέρνηση έχει ευθύνη απέναντι στους κατοίκους των παραμεθόριων νησιών.
Να  χρηματοδοτήσει τις δομές υγείας!  Να τις στελεχώσει με το απαραίτητο προσωπικό καθώς και με το αναγκαίο ιτροτεχνολογικό   εξοπλισμό!
Η περίθαλψη των πολιτών είναι υποχρέωση του κράτους!"

Η ΠΟΑμεΑ Β. Αιγαίου τονίζει: "Το Προσφυγικό – μεταναστευτικό επίσης πρόβλημα, που τα τελευταία 5 χρόνια ταλαιπωρεί βαρύτατα τόσο τα νησιά μας όσο και τους ίδιους τους πρόσφυγες – μετανάστες, που ζητούν άσυλο και μετάβαση σε χώρες της Δ. Ευρώπης, έχει δημιουργήσει μεγάλα και σοβαρά προβλήματα, τα οποία οι πολιτικές της Ε.Ε. και οι συμφωνίες που έχουν γίνει, δείχνουν ότι οι άνθρωποι αυτοί εγκλωβίζονται στα νησιά, στοιβάζονται απάνθρωπα σε χώρους ακατάλληλους, χωρίς προγραμματισμό και προοπτική για τη μεταφορά τους, ενώ δημιουργούνται αφόρητες καταστάσεις τόσο για τους ίδιους όσο και για τους κατοίκους των περιοχών γύρω από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των χοτ σποτ". 

Στα θέματα της Υγείας - Πρόνοιας - Αναπηρίας, η Π. Ομοσπονδία Β. Αιγαίου επαναφέρει το πλαίσιο αιτημάτων το οποίο είχε θέσει και πέρυσι στη σύσκεψη με την Περιφέρεια Β. Αιγαίου, "...και παραμένει, δυστυχώς, ίδιο και στο ακέραιο" όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. Συνεχίζοντας παραθέτει τα αιτήματα για τα νησιά: 

1. Να προχωρήσει άμεσα η απογραφή των ΑμεΑ σε όλα τα νησιά της Περιφέρειάς μας και να καταρτιστεί αναλυτικός σχεδιασμός και μελέτη για την πρόσβαση σε κάθε νησί.
2. Σχεδιασμός για την πλήρη κάλυψη όλων των παιδιών που βρίσκονται εκτός ειδικής αγωγής. Άμεση φροντίδα στα παιδιά που ολοκληρώνουν τα ΕΕΕΕΚ για τη συνέχιση της εκπαίδευσής τους. Άμεση αντιμετώπιση του κτιριακού με νέα κτίρια, και αναβάθμιση των παλαιών χωρίς συστεγάσεις, με προσλήψεις μόνιμου Ειδικού Επιστημονικού και Βοηθητικού προσωπικού και ειδικοτήτων (ψυχολόγοι, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές κλπ), ανάλογα με τις ανάγκες. 
3. Στο σχεδιασμό, να περιληφθεί και η άμεση λύση του κτιριακού των Νοσοκομείων, καθώς και  η πλήρης κάλυψη σε μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και με βάση τις ανάγκες του κάθε νησιού σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας , αγροτικά  ιατρεία και στις μονάδες παρακολούθησης χρονίως πασχόντων.
4. Άμεσα οι Δήμοι της Περιφέρειας, ως ελάχιστο, να απαλλάξουν τα ΑμεΑ με ποσοστό αναπηρίας πάνω από 67% από τα ανταποδοτικά τέλη.
5. Συγκρότηση μόνιμης και στελεχωμένης επιτροπής ΚΕΠΑ σε κάθε νησί.

Ενώ συμπληρώνει τα επιπλέον αιτήματα:

" Αποκλειστικά Ενιαίος φορέας Δημόσιας και Δωρεάν Υγείας, χωρίς καμία επιχειρηματική δράση. Μόνο έτσι μπορεί να υπάρξει απρόσκοπτη πρόσβαση των Α.με Α. και των χρονίως πασχόντων στα υψηλού κόστους φάρμακα και στα υλικά, στη διάγνωση.
Τη δημιουργία μονάδων-κέντρων χρονίως πασχόντων σε όλους τους νομούς της Περιφέρειάς μας, καθώς και την ανάπτυξη προγραμμάτων εκπαίδευσης ατόμων με χρόνιες παθήσεις στη διαχείριση της πάθησής τους.
Πλήρης στελέχωση της λειτουργίας των Ψυχιατρικών μονάδων και τη δημιουργία νέων στα Γενικά Νοσοκομεία. με βάση τις ανάγκες.
Τη διασφάλιση της λειτουργίας και την ενίσχυση των Κοινωνικών Μονάδων Ψυχικής Υγείας (όπως Κέντρα ψυχικής Υγείας, Κέντρα Ημέρας, Κινητές μονάδες, Ιατροπαιδαγωγικά Κέντρα κ.α.)
Την αύξηση της χρηματοδότησης του τομέα της Πρόνοιας.
Τη δημιουργία σε κάθε Δήμο της Περιφέρειάς μας Δομών Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης, Ψυχοκοινωνικής Στήριξης, και Φροντίδας γονέων παιδιών με αναπηρία.
Κανένας ανάπηρος και χρονίως πάσχοντας να μην κόβεται από τα ΚΕΠΑ. Δημιουργία ΚΕ.Π.Α. στη Λήμνο και Ικαρία. 
Μόνιμοι διορισμοί προσωπικού για την κάλυψη κενών θέσεων των δομών του Συστήματος Κοινωνικής Φροντίδας.
Όλες οι μονάδες εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων, να γίνουν προσβάσιμες με βάση τις σύγχρονες δυνατότητες.
Την ενίσχυση του θεσμού της παράλληλης στήριξης, με κρατική ευθύνη χωρίς οι γονείς να χρειάζεται να βάζουν το χέρι στην τσέπη.
Τη δημιουργία δημόσιων και δωρεάν δομών πρώιμης ανίχνευσης αναγκών και πρώιμης παρέμβασης/αποκατάστασης για παιδιά με αναπηρία μεταβρεφικής ηλικίας.
Την απογραφή των παιδιών με αναπηρία, με στόχο τον περιορισμό της σχολικής διαρροής, καθώς και για την αντιμετώπιση του φαινομένου της μη ένταξης των παιδιών με αναπηρία / χρόνια πάθηση στο εκπαιδευτικό σύστημα. Κανένα παιδί εκτός Ειδικής Αγωγής".

Τέλος για το Μεταναστευτικό-Προσφυγικό σημειώνει:

"Απαιτούμε τον άμεσο απεγκλωβισμό από τα νησιά μας των προσφύγων και μεταναστών, θυμάτων των πολέμων, που βρίσκονται σε απάνθρωπες συνθήκες. Μεταφορά τους στην Ηπειρωτική Ελλάδα σε ανθρώπινες συνθήκες φιλοξενίας και την απαραίτητη υγειονομική τους κάλυψη. Εκεί, να μεταφερθούν και όλες οι υπηρεσίες ασύλου, να εξετάζονται εκεί τα αιτήματα τους ,να τους χορηγηθούν έγγραφα και να μεταβούν με ασφάλεια στις χώρες που επιθυμούν. 
Κλείσιμο των χοτ σποτ - καμία δημιουργία νέου κολαστήριου (Hot Spot) στα νησιά του Αιγαίου".

Για τους νησιώτες με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις διεκδικεί επιπλέον:

" Την παροχή έκπτωσης 50% επί του ναύλου σε όλες τις θέσεις των πλοίων σε νησιώτες με ποσοστό αναπηρίας από 50% και άνω, καθώς και στα ΙΧΕ οχήματα με τα οποία μετακινούνται, εφόσον αυτά φέρουν πινακίδες αναπήρων πολέμου ή Δελτίο Στάθμευσης Οχημάτων Ατόμων με Αναπηρίες και στους συνοδούς αυτών, στην περίπτωση που ο δικαιούχος είναι άτομο με παραπληγία/τετραπληγία, τύφλωση, νοητική αναπηρία, αυτισμό και σύνδρομο Down.
Τη βελτίωση/συμπλήρωση επέκταση του πεδίου εφαρμογής της ισχύουσας σχετικής νομοθεσίας αναφορικά με θέματα ατόμων με αναπηρία σε επιβατηγά πλοία που εκτελούν πλόες και κάτω των 30 ν.μ. και σε πλοία που εκτελούν περιηγητικούς πλόες.
Την ενημέρωση/ευαισθητοποίηση σε θέματα αναπηρίας των πληρωμάτων των επιβατηγών πλοίων και ιδιαίτερα του προσωπικού εξυπηρέτησης επιβατών με αναπηρία.
Δραστική αύξηση των καμπινών ΑμεΑ σε όλα τα επιβατικά πλοία, σύγχρονα και ασφαλή αμαξίδια μετακίνησης σε κάθε πλοίο ικανά να αντιμετωπίσουν τον αριθμό των ΑμεΑ και άλλων ευπαθών ομάδων. Όχι άλλη ταλαιπωρία ΑμεΑ με τις όποιες ελλείψεις σε υποδομές (καμπίνες, αναβατόρια, αμαξίδια) στα πλοία".

Social Share

Εκδηλωση της κνε

Εκδηλωση της κνε

να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΣΩ MAIL

Ειδησεις 902

Νέα του Π.Α.ΜΕ

 
*/