Συζήτηση για το Bullying στα Σχολεία



Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Παρουσίαση υποψηφίων του ΚΚΕ σε κλίμα αισιοδοξίας και μαχητικότητας

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019 ·

Γιώργης Αμπαζής του Ηλία

Χριστίνα Παληού του Ιωάννη

Άρης Μιχαλάκης του Νικολάου

Νατάσα Διακορώνα του Θεοδώρου


Σε κλίμα αισιοδοξίας και μαχητικότητας παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι με το ΚΚΕ στη Χίο. Την παρουσίαση άνοιξε ο Γραμματέας της ΤΕ Χίου του ΚΚΕ Νέστορας Ξυλάς όπου σημείωσε:
«Στις εκλογές της 7 Ιούλη ψηφίζουμε και στη Χίο για να κάνουμε το ΚΚΕ πολύ πιο ισχυρό, για να διασφαλίσουμε την εκλογή κομμουνιστή βουλευτή στο Αιγαίο. Αυτό έχει ανάγκη ο λαός των νησιών μας. Γιατί το ΚΚΕ είναι η δύναμη μας για την επομένη μέρα γιατί σταθερά και ακλόνητα μάχεται για τα δικαιώματά μας απέναντι στην συντηρητική πολιτική και τα αντιλαϊκά μέτρα που μαυρίζουν τη ζωή του λαού μας».
Το ΚΚΕ, συνέχισε, είναι το κόμμα που:
« Αντιπαλεύει τις αντιλαϊκές επιλογές των ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ – ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ). Που μάχεται για να κλείσει το Χοτ σποτ και να απεγκλωβιστούν οι πρόσφυγες και μετανάστες από τα νησιά.
Είναι ενάντια στη φοροληστεία και διεκδικεί την επαναφορά του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ για όλα τα νησιά.
Αντιπαλεύει τη σφαγή των μισθών, των συντάξεων, των δαπανών για την Υγεία, την Παιδεία.
Παλεύει για την αντισεισμική θωράκιση, την πυροπροστασία και τις αναγκαίες υποδομές.
Το ΚΚΕ εκφράζει και αγωνίζεται για τα δικαιώματα των νέων.
Αγωνίζεται ενάντια στο ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων, των μικρομεσαίων μαστιχοπαραγωγών.
Λέει την αλήθεια και αντιπαλεύει τους μεγάλους κινδύνους και τις απειλές στο Αιγαίο από την κυβέρνηση της Τουρκίας. Το ΝΑΤΟ , οι ΗΠΑ και η ΕΕ δεν προστατεύουν τα σύνορα και τα κυριαρχικά δικαιώματα. Πίσω από την πλάτη μας και για τα δικά τους συμφέροντα παζαρεύουν και προωθούν τη συνδιαχείριση στο Αιγαίου και μας εμπλέκουν σε επικίνδυνους σχεδιασμούς. Είναι απειλή για όλους του λαούς.
Το ΚΚΕ είναι η δύναμη της ελπιδοφόρας λαϊκής αντεπίθεσης για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, για την ανατροπή για τη μόνη διέξοδο και ανάπτυξη προς όφελος των νησιωτών.
Στα νησιά μας, κατέληξε, “…γνωρίζουμε πως μόνο το ΚΚΕ ποτέ δεν τα δίπλωσε, δεν εγκατέλειψε ποτέ τον αγώνα, δεν είπε ψέματα. Κανένας να μην παγιδευτεί τώρα από τα ψεύτικα διλήμματα και τις υποσχέσεις. Από τους εκβιασμούς. Κανένας να μην σκορπίσει την ψήφο του σε κόμματα μιας χρήσης που στις κρίσιμες στιγμές λειτουργούν ως ανταλλακτικά του ΣΥΡΙΖΑ ή της ΝΔ. Κανένας μη σκύψει το κεφάλι, να μην επιτρέψει να τον εξαπατήσουν, να μην μείνει αμέτοχος και πάει στην αποχή.
Οι Χιώτες στις 7 Ιούλη είτε ψηφίζουμε στα νησιά μας είτε σε τμήματα ετεροδημοτών στην Αθήνα, να πάρουμε όλα τα μέτρα ώστε το βράδυ των εκλογών και την επόμενη μέρα να μην γελούν αυτοί που μας μαύρισαν τη ζωή, αλλά να χαμογελούν οι αγωνιστές, με τη ψήφο μας να πάρουν κουράγιο και δύναμη οι δικοί μας μαχητές».
Στη συνέχεια, πρώτος πήρε το λόγο ο υποψήφιος Γ. Αμπαζής όπου τόνισε την ανάγκη υπερψήφισης του ΚΚΕ, ως το μόνο Κόμμα που μπορεί να σταθεί απέναντι στην πολιτική που βιώνει ο λαός τα τελευταία χρόνια και την επόμενη μέρα.
Αναδεικνύοντας και ζητήματα που αφορούν το νησί, ανέλυσε το πρόβλημα του προσφυγικού, τη σταθερή στάση του ΚΚΕ για τον απεγκλωβισμό των προσφύγων και το κλείσιμο του χοτ σποτ. Επίσης στηλίτευσε την ευθύνη των αστικών κομμάτων για τη δημιουργία του χοτ σποτ αλλά και την ευθύνη τους για να βρίσκει έδαφος το ρατσιστικό δηλητήριο. Τόνισε ότι ο λαός μας «…έχει μεγάλη πείρα για να δει ότι οι αντιμνημονιακοί έγιναν μνημονιακοί, ότι το όχι του δημοψηφίσματος έγινε ναι, ότι το καινούριο που επαγγελόταν ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε ο κληρονόμος του παλιού, του σάπιου… ντροπιάζοντας την έννοια της αριστεράς. Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει το πλυντήριο του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, και της πολιτικής της ΝΔ».
Ακολούθησε η Νατάσα Διακορώνα όπου απευθύνθηκε στις γυναίκες της λαϊκής οικογένειας, που βιώνουν την εκμετάλλευση στην εργασία ταυτόχρονα με το βάρος του νοικοκυριού. Τη φροντίδα των ηλικιωμένων, των ΑμεΑ.
«Ως εργαζόμενες, βιώνουν τη μερική απασχόληση με το πρόσχημα των ίσων ευκαιριών, τα ελαστικά ωράρια, την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, τον ανύπαρκτο ελεύθερο χρόνο, τη βία της απόλυσης λόγω εγκυμοσύνης. Το επίδομα τοκετού λαμβάνουν μόνο όσες γεννάνε σπίτι στα πλαίσια νέων επικίνδυνων και αναχρονιστικών απόψεων που πλασάρονται. Φτάσαμε στο σημείο  οι εργοδότες να προτρέπουν την γυναίκα να κάνει κρυοσυντήρηση στα ωάριά της στο όνομα της καριέρας και της χειραφέτησης», είπε χαρακτηριστικά.
Απευθυνόμενη στις γυναίκες συνταξιούχους που έχουν υποστεί τεράστιες περικοπές στην υγεία ,τις κοινωνικές παροχές και το δικαίωμα για μια αξιοπρεπή ζωή…» σημείωσε ότι «…είχαν εξασφαλίσει, πληρώνοντας στο ακέραιο τις υποχρεώσεις τους σε όλο τον εργασιακό τους βίο.
«Έχει αποδειχθεί στην πράξη ότι μόνο ένα ισχυρό ΚΚΕ μπορεί να σπάσει το φόβο, την ανασφάλεια που νιώθουν κοπέλες σε πανεπιστήμια, σε σχολές κατάρτισης, σε χώρους δουλειάς για την πολιτική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση της επόμενης μέρας, η οποία θα είναι από χέρι αντιλαϊκή», κατέληξε.
Στη συνέχεια, ο Άρης Μιχαλάκης ξεκίνησε λέγοντας ότι «Οι εργαζόμενοι χρειάζεται να δώσουμε δύναμη στη δύναμή μας, με ψήφο στο ΚΚΕ».
Το ΚΚΕ σημείωσε είναι το μοναδικό αντιμνημονιακό Κόμμα, που κατέθεσε το Φλεβάρη του 2015 πρόταση για κατάργηση όλων των μνημονίων με ένα νόμο και ένα άρθρο και η κυβέρνηση αρνήθηκε να το φέρει προς συζήτηση. Κατέθεσε ν/σ στη Βουλή για την επαναφορά των ΣΣΕ στα 751€,  με το ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα να μην το βάζουν σε συζήτηση. Κρούει  τον κώδωνα του κινδύνου για την ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή της πατρίδας μας στα επικίνδυνα σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και ΕΕ στην περιοχή.
Τόνισε ότι ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και οι δορυφόροι τους «… έχουν ψηφίσει και συμφωνούν με την κατάργηση της Κυριακής Αργίας. Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε τη βάση με το άνοιγμα των καταστημάτων 32 Κυριακές το χρόνο».
Ως παράδειγμα έφερε τους εργαζόμενους στις ιχθυοκαλλιέργειες του ΝΗΡΕΑ, που «… δουλεύουν ήδη 7ήμερο, αξιοποιώντας η εργοδοσία τους υπάρχοντες νόμους των κυβερνήσεων διαχρονικά και αυτών βέβαια που δεν κατήργησε ο ΣΥΡΙΖΑ» αλλά και τους εργαζόμενους στον τουρισμό «…που εφαρμόζεται η οδηγία της ΕΕ 2003/88,  που προβλέπει πως η εργοδοσία μπορεί να αναγκάσει τους εργαζόμενους να δουλεύουν όχι μόνο 7 αλλά μέχρι και 12 μέρες συνεχόμενα χωρίς ξεκούραση».
Τέλος, η Χριστίνα Παληού κάλεσε τις νέες και τους νέους «…που έχουμε όνειρα για τη ζωή μας ,για σπουδές και σταθερή δουλειά, ταξίδια και διακοπές, που βλέπουμε τις οικογένειές μας να ματώνουν εξαιτίας παλιών και νέων κυβερνώντων, ενώ μια χούφτα πλουσίων κολυμπάνε σε αμύθητα κέρδη, τα νέα ζευγάρια, που επιλέγουν να φτιάξουν τη δική τους οικογένεια ή να κάνουν μια σχέση, κόντρα στα εμπόδια που συναντούν. Που αγωνιούν αν το παιδί τους θα μείνει εκτός βρεφονηπιακών σταθμών και δωρεάν εκπαίδευση, τους νέους εργαζόμενους που δουλεύουμε σε συνθήκες γαλέρας, νιώθουμε το πετσί μας την εκμετάλλευση, ζούμε με το φόβο της απόλυσης και της ανεργίας», τους «…αναπληρωτές δάσκαλους», σε στήριξη του Κόμματος.
Οι νέες και οι νέοι «…που αηδιάζουν στις εικόνες φρίκης του πολέμου, στους πνιγμένους πρόσφυγες και στέκονται αλληλέγγυοι, πιστεύουν στην ειρήνη και την φιλία των λαών . Εκείνους που δεν ανέχονται τους φασίστες και το ρατσιστικό τους δηλητήριο στο νησί μας… είμαστε από την ίδια πλευρά: δίνουμε σήμερα και αύριο τη μάχη για να ταρακουνηθούν οι  χιλιάδες νεανικές συνειδήσεις».
Αναφερόμενη στην αποχή που θα παρουσιαστεί ως «"κουλ" επιλογή για τους νέους» τόνισε ότι «Στις προηγούμενες εκλογές η αποχή ξεπέρασε το 40%...», και παρόλ’ αυτά «…ο χάρτης της Ελλάδας την επόμενη των εκλογών βάφτηκε μπλε»!
Κλείνοντας, κάλεσε τους νέους «… που νιώθουν σήμερα οργή και αγανάκτηση», να «…συναντηθούν με το πραγματικά ανατρεπτικό, προοδευτικό, αντισυστημικό που προτείνει και κάνει το ΚΚΕ…», που «…μιλάει και παλεύει για τα πραγματικά δικαιώματα της νεολαίας και όχι για “ευκαιρίες” που λένε ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ που μεταφράζονται στην φτώχεια, την εργασιακή ζούγκλα, το πανάκριβο σχολείο εξεταστικό κέντρο.
Αυτοί ψήφισαν! Τώρα ήρθε η ώρα να πάρουν απάντηση με τη  μόνη ψήφο ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ που ταιριάζει στη νέα γενιά, την ψήφο στο ΚΚΕ».

Social Share

Εκδηλωση φωτησ αγγουλες

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/