Το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά στον αγώνα για αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν υγεία για όλους


Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ!!

Πέμπτη 23 Μαΐου 2019 ·

Χίος, 23-5-2019 

Με αφορμή προβληματισμό που κατέθεσε ο Δ/ντης του «Αστραπάρης» Γιάννης Στεβής, σχετικά με το αν οι ρατσιστικές ξενοφοβικές έως και φασιστικές φωνές, που φιλοξενεί στις τάξεις της ως υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους η παράταξη του κ. Καραβασίλη «Χίος Μπροστά», αποτελούν νομιμοποίηση αυτών των φωνών από τις άλλες παρατάξεις, λόγω της κοινής συμμετοχής τους στις ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής: 

Ποτέ δε δώσαμε ασυλία σε αυτές τις φωνές, ποτέ δεν τις ανεχτήκαμε μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και στην κοινωνία, ποτέ δεν κάναμε πίσω από τις αρχές μας στην υπεράσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων των προσφύγων –μεταναστών, είτε απέναντι στο φασιστικό εσμό, που έφτυνε, έβριζε και απειλούσε, είτε προσπαθούσε τα παιδιά τους να μείνουν έξω από τις εκπαιδευτικές δομές. 

Μόνο εμείς καταγγείλαμε την κάθοδο στις δημοτικές εκλογές της παράταξης του κ. Καραβασίλη καταλήγοντας «…ως Λαϊκή Συσπείρωση καλούμε τους δημότες μας να γυρίσουν και σε αυτούς την πλάτη˙ να γυρίσουν την πλάτη στο ρατσισμό και στην ξενοφοβία». 

Μόνο εμείς στην πολιτικής μας διακήρυξη αναφέρουμε: «Στοιχήθηκαν παλιό και νέο κατεστημένο: ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ χωμένοι σε διαφορά μασκαρεμένα σχήματα «ανεξάρτητα», ρατσιστές και ξενόφοβοι αυτών των πολιτικών χώρων που μεταλλάχθηκαν, για να μας «λυτρώσουν» απ’ όλα τα δεινά…» 

Στη διακήρυξη της εκλογικής περιφέρειας Ομηρούπολης σημειώνουμε: Απέναντι στους συστημικούς πολιτικούς αντιπάλους μας, που άλλοι αποτελούν παρακλάδια της ΝΔ, όπως οι συνδυασμοί των κ.κ Κάρμαντζη, Βουρνού, Καραβασίλη, με τον τελευταίο να αποτελεί και συνέχεια της ρατσιστικής και ξενοφοβικής Παγχιακής επιτροπής…» 

Το ίδιο πράξαμε και στις ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές όταν βρεθήκαμε μαζί τους, καταγγέλλοντας τη συμμετοχή ξενόφοβων και ρατσιστών στην παράταξή τους. 

Από κει και πέρα αυτές τις φωνές και παρουσίες πρωτίστως τις νομιμοποιεί η ίδια η αστική δημοκρατία σε Ελλάδα και Ευρώπη, που παρέχει άσυλο και στους κατ’ εξοχήν φασίστες της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, με το να μετέχουν στο αστικό κοινοβούλιο, στις Ευρωεκλογές κλπ, γιατί ο φασισμός είναι γέννημα θρέμμα του καπιταλισμού, το μαντρόσκυλό του. 

Αυτή η αστική δημοκρατία επιτρέπει να είναι υποψήφια στο ψηφοδέλτιο του κ. Καραβασίλη η γνωστή με το post στο Face book, «Στον πάτο· έτσι θα καταλάβουν ότι δεν πρέπει να ‘ρχονται», αντί να έχει περάσει το κατώφλι της δικαιοσύνης η ίδια και άλλοι. 

Κλείνοντας, καλούμε τους δημότες μας για άλλη μια φορά να καταδικάσουν με την ψήφο τους και να απομονώσουν την παράταξη «Χίος Μπροστά» που παρέχει προστασία και κάλυψη στο ρατσισμό και στην ξενοφοβία, να καταδικάσουν και όλες τις παρατάξεις του αστικού τόξου, που ανέχονται αυτές τις φωνές και, που για να μαζέψουν ψήφους, ανοίγουν την αγκαλιά τους και σε καταδικασμένους με τον αντιρατσιστικό νόμο να περιδιαβαίνουν στα περίπτερά τους.

Social Share

Αποκαλυψεις για τα Τέμπη

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/