Συζήτηση για το Bullying στα Σχολεία



Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Συνέντευξη της Α. Κυρίτση στο "Καρφί"

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019 ·

Του Νίκου Ροδίτη
Εφημερίδα "Tο καρφί", 19/1/2019

Σήμερα έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε μια συνέντευξη που μας παραχώρησε η συνάδελφος δημοσιογράφος – τέως βουλευτής, εκλεγμένη περιφερειακή σύμβουλος και επικεφαλής στις προηγούμενες εκλογές της παράταξης «Βόρειο Αιγαίο – Γόνιμη Γραμμή», Αγλαΐα Κυρίτση.
Με αφορμή την υποψηφιότητα της ως περιφερειακή σύμβουλος με την Λαϊκή Συσπείρωση στο Βόρειο Αιγαίο στις περιφερειακές εκλογές του Μαΐου.
Ιδού τι μας είπε η Α. Κυρίτση:

1. Κα Κυρίτση από υποψήφια Περιφερειάρχης το 14, τώρα απλή υποψήφια περιφ. σύμβουλος και μάλιστα με άλλη παράταξη. Γιατί;
Αρχικά να πω ότι τα πολιτικά δεδομένα του 2014 είναι εντελώς διαφορετικά με τα σημερινά. Όπως είπα και στην Ικαρία και στην Μυτιλήνη θα πω, βασική μου αρχή δεν είναι οι θέσεις και τα οφίτσια αλλά η υπηρέτηση των λαϊκών συμφερόντων. Αρχή που τήρησα και το μικρό διάστημα που ήμουν βουλευτής

Με αυτό ως γνώμονα, ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα του Γ.Γ της Κ.Ε του ΚΚΕ για συμπόρευση, συστράτευση και συμμετέχω ως στρατιώτης στην προσπάθεια να αλλάξουν τα πράγματα στα νησιά μας αλλά και γενικότερα.

2. Στις σημερινές συνθήκες που εξαρτιόμαστε σε πολύ μεγάλο βαθμό από την Ε.Ε. μια διοίκηση που θα είναι αντίθετη σ αυτούς τους μηχανισμούς τι θα μπορέσει να κάνει;

Το κρίσιμο είναι αν είσαι εντολοδόχος της κυβέρνησης και των Βρυξελλών ή του λαού. Αν είσαι με το λαό και τα πλαίσια αλλάζεις και κόντρα σε αυτά, προωθείς πολιτικές. Και επειδή το παράδειγμα έχει πάντα τη σημασία του αξίζει κάποιος να δει και να μελετήσει τι διαφορετικό έχουν κάνει μέσα σε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο κάποιοι κομμουνιστές δήμαρχοι, όπως ο Πελετίδης στην Πάτρα….

3. Η Περιφερειακή ΛΑ.Σ πως ονειρεύεται τα νησιά του Β.Αιγαίου;

Με τον «περιορισμένο χώρο των λέξεων» σε αυτή την συνέντευξη, υποχρεωτικά θα μιλήσω με τίτλους.

Η ΛΑ.Σ για το Βόρειο Αιγαίο το οποίο συγκεντρώνει πολλά και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, αγωνίζεται ώστε οι νησιώτες να είναι αφέντες στον τόπο τους. Να ζουν με αξιοπρέπεια στον τόπο τους απολαμβάνοντας οι ίδιοι τον κόπο τους, τον πλούτο των νησιών μας που ξεπουλιέται και παραδίδεται στο κεφάλαιο.

Αγωνίζεται για ένα Βόρειο Αιγαίο που δεν θα είναι αποθήκη ψυχών, απελπισμένων προσφύγων, ούτε ορμητήριο του ΝΑΤΟ για τους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην ευρύτερη περιοχή.

Αγωνίζεται το «όνειρο» αυτό όπως το χαρακτηρίσατε να γίνει πραγματικότητα…

4. Με το σύστημα της απλής αναλογικής που θέλει συνεργασίες, η ΛΑ.Σ κάτω από ποιες προϋποθέσεις θα συνεργαζόταν με κάποιους άλλους στην διοίκηση της περιφέρειας Β.Αιγαίου;

Οι στόχοι και το πρόγραμμα της ΛΑ.Σ είναι πολύ συγκεκριμένοι και σαφείς και σε ευθεία αντιπαράθεση με ό,τι υπηρετεί η συντριπτική πλειοψηφία των άλλων συνδυασμών. Αν την επομένη των εκλογών θελήσουν κάποιοι να συνταχθούν με την διεκδίκηση των λαϊκών αιτημάτων και συμφερόντων, είναι καλοδεχούμενοι…Τονίζω όμως, ότι είναι καλοδεχούμενοι στην υπηρέτηση των λαϊκών συμφερόντων και όχι στην οποιαδήποτε πολιτική συναλλαγή.

5. Και τέλος γιατί να ψηφίσουν τον δικό σας συνδυασμό κι όχι κάποιον άλλο;

Η ψήφος στις δυνάμεις της ΛΑ.Σ είναι ψήφος που ενισχύει την αγωνιστικότητα και είναι ψήφος δύναμης του λαού πρώτον για να ανακόψει την διαρκή επίθεση εναντίον του  και δεύτερον για να αλλάξει το μέλλον του.

Social Share

Εκδηλωση φωτησ αγγουλες

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/