Συζήτηση για το Bullying στα Σχολεία



Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Πάνω από 14.500 πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά του Αιγαίου

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019 ·

Πηγή: eurokinnissi - από τον 902.gr 
Ξεπέρασαν τους 3.000 οι πρόσφυγες και μετανάστες που αποβιβάστηκαν σε ελληνικά νησιά το Δεκέμβρη ενώ συνολικά στα νησιά του Αιγαίου έχουν εγκλωβιστεί πάνω από 14.500 ως αποτέλεσμα της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας που συνυπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση, στηρίζοντας την πολιτική που καταδικάζει χιλιάδες ξεριζωμένους ανθρώπους στην προσφυγιά και την εξαθλίωση. 
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, από τα απέναντι τουρκικά παράλια σε 88 περιπτώσεις έφθασαν συνολικά 3.138 άτομα.
Τον ίδιο μήνα συνελήφθησαν 12 διακινητές και κατασχέθηκαν 10 σκάφη κι ένα όχημα. 
Σημειώνεται ότι το Νοέμβρη του 2018 τα περιστατικά διάσωσης προσφύγων και μεταναστών στα οποία επιλήφθηκε το Λιμενικό ήταν 76 και οι συλλήψεις ανήλθαν σε 2.087.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη / Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Ελέγχου Συνόρων, Μετανάστευσης και Ασύλου (ΕΣΚΕΣΜΑ), στα νησιά βρίσκονται πλέον συνολικά 14.693 πρόσφυγες και μετανάστες. Οι περισσότεροι από αυτούς συνωστίζονται στη Λέσβο (6.922) και στη Σάμο (3.966).

Social Share

Εκδηλωση φωτησ αγγουλες

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/