Συζήτηση για το Bullying στα Σχολεία



Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Αλ. Τσίπρας: «Δεν τελειώσαμε εδώ» η διαβεβαίωση συνέχισης των μέτρων

Τρίτη 21 Αυγούστου 2018 ·

Προαναγγελία συνέχισης της αντιλαϊκής πολιτικής μετά την τυπική έξοδο από τα μνημόνια συνιστά το διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρας από την Ιθάκη.
Οι φράσεις του «βγήκαμε από τα μνημόνια, αλλά δεν τελειώσαμε εδώ» και πως «με σύνεση και ευθύνη να μη ξαναγυρίσουμε πίσω στην Ελλάδα των ελλειμμάτων και της χρεοκοπίας» αποτελούν σαφείς διαβεβαιώσεις προς δανειστές και αγορές ότι δεν τελείωσαν οι μέρες των αντιλαϊκών μέτρων.
Ταυτόχρονα με τόνους πανηγυρικούς επιχείρησε να καλλιεργήσει κλίμα προσμονής στο λαό ότι κάτι θα αλλάξει λέγοντας πως «σήμερα στην πατρίδα μας ξημερώνει μια καινούργια μέρα. Μια μέρα ιστορική. Τα μνημόνια της λιτότητας, της ύφεσης και της κοινωνικής ερήμωσης επιτέλους τελείωσαν». Ωστόσο φρόντισε να κρατήσει χαμηλά τον πήχη των προσδοκιών βάζοντας στην άκρη την κάλυψη των απωλειών του λαού τα χρόνια των μνημονίων. Ισχυρίστηκε ότι «σήμερα είναι μια μέρα λύτρωσης. Είναι όμως και η αφετηρία μιας νέας εποχής. Και σε αυτή την αφετηρία, δεν θα διαπράξουμε την ύβρι να αγνοήσουμε τα διδάγματα της Ελλάδας των μνημονίων. Δεν θα αφήσουμε τη λήθη να μας παρασύρει. Δεν θα γίνουμε λωτοφάγοι».
Δίνοντας προεκλογική χροιά στο διάγγελμα ο Αλ. Τσίπρας κατηγορώντας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ότι «μέσα σε πέντε χρόνια, συνέβησαν πρωτοφανή πράγματα για μια χώρα σε καιρό ειρήνης» και πως «δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τις αιτίες και τα πρόσωπα που οδήγησαν τη χώρα στα μνημόνια». Υποστήριξε ότι «οι σύγχρονοι μνηστήρες είναι εδώ και στέκονται ακόμα απέναντι. Είναι όσοι επιθυμούν να δουν το καράβι ξανά να θαλασσοδέρνεται και το λαό ξανά στα αμπάρια» και ότι «δεν πρόκειται να αφήσουμε την Ιθάκη στα χέρια τους», ενώ υπογράμμισε την ικανότητα του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίζει, να εφαρμόζει και να ολοκληρώνει μνημόνια.
Ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε το στίγμα της επικοινωνιακής στόχευσης με φράση κλειδί τη «νέα εποχή» ισχυριζόμενος ότι «από σήμερα, ξεκινάμε με όραμα και αποφασιστικότητα, για τη νέα εποχή της πατρίδας μας» πως «έχουμε τη δύναμη να φτιάξουμε τον τόπο μας όπως του αξίζει» για «μια πατρίδα ισότητας, δημοκρατίας και κοινωνικής δικαιοσύνης» επιχειρώντας να δημιουργήσει ένα νέο μπουκέτο αυταπατών προς το λαό για να κρύψει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση προς τους δανειστές και οι οποίοι με κάθε ευκαιρία τις υπενθυμίζουν.

Social Share

Εκδηλωση φωτησ αγγουλες

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/