Συζήτηση για το Bullying στα Σχολεία



Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Εκδήλωση για τα 100 Χρονα του ΚΚΕ - 74 Χρόνια απ’ τη Μ. Ανατολή, 20 Χρόνια απ’ το θάνατο του Αργύρη Ζερβούδη

Τρίτη 14 Αυγούστου 2018 ·

Στα πλαίσια των εορτασμών από τα 100 χρόνια ίδρυσης του ΚΚΕ, οι εκδηλώσεις της Τομεακής Επιτροπής Χίου συνεχίζονται με εκδήλωση αφιερωμένης στα γεγονότα της Μ. Ανατολής και προς τιμή του Αργύρη Ζερβούδη που βρέθηκε στα σύρματα. Πρόκειται για μια εκδήλωση - προσέγγιση των ιστορικών γεγονότων και ταυτόχρονα συμβολή στην ιστορική έρευνα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρσκευή 17/8/2018 στο χωριό Πατρικά. 

Αναλυτικά η Τομεακή Επιτροπή Χίου του ΚΚΕ αναφέρει σε ανακοίνωσή της:
"Η προσπάθειά μας σήμερα αντανακλά την ανάγκη μας ως ΚΚΕ να προσεγγίσουμε μια απ’ τις πλευρές της μεγάλης εποποιίας του ελληνικού λαού στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο ελληνικός λαός μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ οργανώθηκε και πολέμησε τον φασίστα εισβολέα στην πατρίδα. Οι δε Έλληνες ναυτεργάτες αψηφώντας τα γερμανικά υποβρύχια και αεροπλάνα και ανταποκρινόμενοι στα μηνύματα των καιρών έκαναν πράξη το κάλεσμα της ΟΕΝΟ: «Κρατάτε τα πλοία εν κινήσει», που συνέβαλε στη μεταφορά πολεμοφοδίων και ανθρώπινου δυναμικού στα πεδία των μαχών. Δείχνοντας τη βαθιά εργατική συνείδηση των πρωτεργατών του Ε.Ν. που θαλασσοδέρνονται και αντιμετωπίζουν κάθε στιγμή το θάνατο με τη μεγάλη πίστη ότι οι θυσίες τους είχαν έναν και μόνο σκοπό: τη συμμετοχή στον αντιφασιστικό αγώνα και τη γρήγορη απελευθέρωση της πατρίδας. Η προσφορά θυσίας του νησιού μας ήταν περίπου 500 ναυτεργάτες καταγεγραμμένοι ονομαστικά στο Πρωτοπόρο όργανο του ΕΑΜ Χίου της εποχής.
Με την εκδήλωση αυτή, θέλουμε να τιμήσουμε τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις Μ. Ανατολής ’41-45. που ο αφοπλισμός τους από τους Εγγλέζους και η φυλάκιση τουςς στα "ΣΥΡΜΑΤΑ" που αποτέλεσε την πρώτη φάση ανοιχτής επέμβασης του ιμπεριαλισμού, στο εσωτερικό της χώρας μας και που όπως γράφει ο Γ. Αναστασιάδης, και την πρώτη πράξη της ελληνικής τραγωδίας που συνεχίζεται ως σήμερα.
Παράλληλα να τιμήσουμε τον συναγωνιστή «συρματένιο» ΑΡΓΥΡΗ ΖΕΡΒΟΥΔΗ», αλλά και όλους τους «συρματένιους» αγωνιστές,» που πέραν από τους αγώνες του στη Μ. Ανατολή, μας έδωσε την ευκαιρία, να μάθουμε λεπτομέρειες για τα γεγονότα που συνέβηκαν την εποχή εκείνη, για να παραμείνουν μια παρακαταθήκη για μελέτη από τους ιστορικούς του μέλλοντος.
   Η παρουσίαση των γεγονότων θα γίνει από τον ΓΙΩΡΓΗ ΑΜΠΑΖΗ.
   ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΧΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ"

Social Share

Εκδηλωση φωτησ αγγουλες

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/