Συζήτηση για το Bullying στα Σχολεία



Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΥ ΑΙΡΕΤΟΥ ΤΟΥ ΠΥΣΠΕ ΧΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ ΣΚΟΥΦΑΛΟΥ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΗ ΑΜΠΑΖΗ - ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ (Α.Σ.Ε.) – στηρίζεται από το Π.Α.ΜΕ

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017 ·

Για "ειδυλλιακή εικόνα" που καλλιεργείται τις τελευταίες μέρες με αφορμή τις προσλήψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία και τα νηπιαγωγεία της Χίου, κάνουν λόγο οι αιρετοί του ΠΑΜΕ στο ΠΥΣΠΕ Χίου. Οι Μάρκος Σκούφαλος και ο αναπληρωτής αιρετός Γιώργης Αμπαζής σε ανακοίνωση για την τοποθέτησή τους στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Χίου, αναδεικνύουν την αρνητική στάση της ΑΣΕ στις "αλχημείες" όπως λένε της κοινής συνεδρίασης ΠΥΣΠΕ - ΠΥΣΔΕ. Το Π.Α.ΜΕ είναι και η μόνη δύναμη που καταγγέλει το ρόλο όσων τελικά υπηρετούν την πολιτική της κυβέρνησης στην εκπαίδευση. Ολόκληρη η ανακοίνωσή τους ακολουθεί:

"Καμιά κινητικότητα Εκπαιδευτικών – καμιά υποβάθμιση εκπαιδευτικών και εργασιακών δικαιωμάτων
 
Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,
Η κοινή συνεδρίαση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων (Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ΠΥΣΠΕ – ΠΥΣΔΕ) στις 5.9.2017 με θέμα: «Τοποθέτηση εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση», είναι ενταγμένη στη λογική των αλχημειών για την όπως-όπως «κάλυψη» των κενών των εκπαιδευτικών.
Πρόκειται όμως για τη φιλοσοφία των εκπαιδευτικών «λάστιχο», χωρίς κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα. Έτσι λειτουργούν οι οικονομικοί «κόφτες» στην εκπαίδευση στο όνομα των «δημοσιονομικών δεικτών» υπέρ του κεφαλαίου. Αυτή είναι η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ και οι αποφάσεις της ΕΕ.
 
Την κοινή συνεδρίαση από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και τα Υπηρεσιακά Συμβούλια την ακολούθησαν οι δηλώσεις από την πλειοψηφία των εκπροσώπων τους, που παρουσίασαν μια ειδυλλιακή εικόνα για τα προβλήματα, τα κενά, τις ανάγκες στα Σχολεία και Νηπιαγωγεία της Χίου. Σχεδόν «κοσμογονία» φέτος!
 
Τις δηλώσεις αυτές, ακολούθησε στο ίδιο πνεύμα, ακόμα και ανακοίνωση της Τοπικής Οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ! Η πρακτική αυτή της κοινής συνεδρίασης ΠΥΣΠΕ – ΠΥΣΔΕ ώστε με διάφορα τεχνάσματα κάθε χρόνο να δίνεται η εικόνα της εκπαίδευσης που «λειτουργεί» είναι στο πνεύμα της αντιεκπαιδευτικής και αντιλαϊκής πολιτικής, που πλήττει βάρβαρα τη λαϊκή οικογένεια και τα παιδιά της στον τομέα της μόρφωσης. Είναι ενταγμένη στο να γίνει καθημερινή πρακτική η πολιτική του «νέου» ολοήμερου σχολείου και νηπιαγωγείου. Στο να αποδεχθούν οι συνάδελφοι τη «μοίρα» του αναπληρωτή, του άνεργου, του γυρολόγου.
 
Έτσι, καλλιεργείται και «νομιμοποιείται» κάθε χρόνο η μείωση των εκπαιδευτικών δαπανών κατά σχολείο και Νηπιαγωγείο, η αύξηση κατά τμήμα των μαθητών και νηπίων στα σχολεία και νηπιαγωγεία και το Ειδικό σχολείο, η υποβάθμιση του περιεχομένου των μαθημάτων, το χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών (κινητικότητα εκ/κων μεταξύ σχολικών μονάδων, η διδασκαλία σε πολλές εκ/κες μονάδες, οι αλλαγές στο επιστημονικό αντικείμενο, η φαλκίδευση της μονιμότητας, οι εκπαιδευτικοί πολλών κατηγοριών στις γονικές άδειες). Κάπως έτσι προχωρά η υποβάθμιση της οργανικότητας σχολείων και των νηπιαγωγείων, οι μειωμένες προσλήψεις και μάλιστα ανακαλύπτονται ενίοτε και πλεονάσματα!
 
Οι μειωμένες απαιτήσεις για τη διαβίωση, για το περιεχόμενο της ζωής του εργαζόμενου Εκπαιδευτικού, οι ελαστικές μορφές εργασίας (αναπληρωτές, ωρομίσθιοι, μειωμένου ωραρίου), η δουλειά λίγων μηνών δεν είναι το μέλλον και δεν πρέπει να περάσουν.
 
Καλούμε τους πάντες σε αγώνα ώστε να εξασφαλίσουμε το σύγχρονο δικαίωμα για σταθερή δουλειά, με δικαιώματα, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και όχι μισοδουλειά - μισοανεργία…
 
Κατά συνέπεια ως ΑΣΕ – ΠΑΜΕ δεν αποδεχόμαστε αυτή την πολιτική, που στηρίζεται και με την κοινή λειτουργία ΠΥΣΠΕ – ΠΥΣΔΕ. Δεν εγκλωβιζόμαστε στα γρανάζια των αντιεκπαιδευτικών πολιτικών των χθεσινών και σημερινών κυβερνήσεων. Δεν μπαίνουμε στη λογική της διαχείρισης της απάνθρωπης πολιτικής σε βάρος της ζωής των συναδέλφων μας.
 
Παλεύουμε για τα δικαιώματά μας, μπορούμε και πρέπει να δουλέψουμε στη Δευτεροβάθμια εκ/ση γιατί οι μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων χρειάζονται προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας, δικαιούνται να διδάσκονται τα μαθήματα που καταργήθηκαν, έχουν κάθε δικαίωμα για ολοκληρωμένη μόρφωση.
 
Κανένας εκπαιδευτικός δεν περισσεύει την εποχή της καπιταλιστικής κρίσης, που η λαϊκή οικογένεια πλήττεται σε όλα τα επίπεδα. Αυτή είναι η ουσία που αποφεύγουν οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές (παλιοί και νέοι) στο ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ για να μη θιγεί η εκάστοτε κυβέρνησή τους και οι αντιλαϊκές πολιτικές. Γι’ αυτό συναινούν διυλίζοντας τον κώνωπα και καταπίνοντας την κάμηλο.
 
Χίος 9/9/2017"

Social Share

Εκδηλωση φωτησ αγγουλες

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/