Συζήτηση για το Bullying στα Σχολεία



Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Δήλωση των αιρετών της ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) με αφορμή τις ανακοινώσεις της ΕΛΜΕ Χίου.

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017 ·

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι αιρετοί της ΑΣΕ που στηρίζεται από το Π.Α.ΜΕ στην Πρωτοβάθμια Χίου για τις ανακοινώσεις της ΕΛΜΕ Χίου. Όπως σημειώνουν, η πλειψηφία στην ΕΛΜΕ απορποσανατολίζει και δεν μιλά για το "πάπλωμα", έχοντας έγγνοια "για το πώς θα γίνει σωστή διαχείριση της κινητικότητας...".

Οι αιρετοί της ΑΣΕ τονίζουν ότι πίσω από τις "κόντρες" που παρουσιάζει η ΕΛΜΕ "κρύβονται πολιτικά ζητήματα,  που στόχο έχουν να αποπροσανατολίσουν την προσοχή των εκπαιδευτικών και στις δύο βαθμίδες από το κύριο, που είναι η αντιεκπαιδευτική κυβερνητική πολιτική , την οποία εφαρμόζουν απαρέγκλιτα οι πλειοψηφίες των ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ με τους διορισμένους από την κυβέρνηση,  με τους εργοδοτικούς αιρετούς και φυσικά με τις αντίστοιχες διευθύνσεις" 


Ολόκληρη ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Επειδή κριτήριο της αλήθειας είναι η πράξη, στην πράξη αποδεικνύεται  ότι η πλειοψηφία της ΕΛΜΕ με τις ανακοινώσεις της, προσπαθεί να βγάλει λάδι την κυβερνητική πολιτική, γι αυτό και παρουσιάζουν σοβαρότατα πολιτικά και συνδικαλιστικά ζητήματα, που αφορούν στις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων ,ως ζητήματα διαμάχης  με την Α/μια εκπαίδευση και τη διοίκησή της. Συνειδητά  , αντί για το γάιδαρο χτυπάνε το σαμάρι, εφευρίσκοντας αντιθέσεις.

Αντί να μιλήσουν για την κινητικότητα  των εκπαιδευτικών, την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, τις καταργημένες ειδικότητες, τα πληθωρικά τμήματα, την κατάργηση της διδακτικής στήριξης τη μειωση των ωρών , τα χιλιάδες κενα και τόσα άλλα, αναλίσκονται σε ανακοινώσεις , για το πώς θα γίνει σωστή διαχείριση της κινητικότητας και μάλιστα με όρους ετεροβαρείς που απαιτούν να γίνονται δεκτοί από την Α/μια εκπαίδευση.
Ξεκαθαρίζουμε, ότι αυτές οι λογικές της πλειοψηφίας της ΕΛΜΕ ,που αποτελεί νεροκουβαλητή της κυβερνητικής πολιτικής, μας βρίσκουν απέναντι  γι αυτό και στην κοινή συνεδρίαση των ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ, δε δεχτήκαμε να μπούμε σε μια συζήτηση αντιμετώπισης των εκπαιδευτικών και των δύο βαθμίδων ως αναλωσιμων ειδών που θα μεταφέρονται δεξιά και αριστερά, σε μια συζήτηση που παγιώνει την ανεργία, την ανέχεια, την ανασφάλεια των συναδέλφων και νομιμοποιεί τις κυβερνητικές πολιτικές και της σημερινής κυβέρνησης και των προηγούμενων.

Κλείνοντας θεωρούμε ότι πίσω από προσωπικές επιθέσεις που ψάχνουν εξιλαστήρια θύματα, είτε προς της Δ/νση της Α/μιας είτε προς οποιονδήποτε άλλο, κρύβονται πολιτικά ζητήματα,  που στόχο έχουν να αποπροσανατολίσουν την προσοχή των εκπαιδευτικών και στις δύο βαθμίδες από το κύριο, που είναι η αντιεκπαιδευτική κυβερνητική πολιτική , την οποία εφαρμόζουν απαρέγκλιτα οι πλειοψηφίες των ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ με τους διορισμένους από την κυβέρνηση,  με τους εργοδοτικούς αιρετούς και φυσικά με τις αντίστοιχες διευθύνσεις.

Αυτά είναι η ταμπακιέρα,  αυτά αποκρύπτουν οι ανακοινώσεις της πλειοψηφίας της ΕΛΜΕ γι αυτό και είναι κατακριτέες.

Μάρκος Σκούφαλος  Αιρετός ΠΥΣΠΕ Χίου

Αμπαζής Γιώργης Αιρετος ΑΠΥΣΠΕ Β Αιγαίου"

Social Share

Εκδηλωση φωτησ αγγουλες

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/