Ολόκληρη η εκδήλωση για τον Φώτη Αγγουλέ

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΚΩ

Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017 ·

Μαζί με τη θλίψη για την απώλεια δύο νέων ανθρώπων και τις ευχές για την ταχεία ανάρρωση των τραυματιών, χρειάζεται να επισημανθεί ότι ο καταστροφικός σεισμός που έπληξε την Κω ανέδειξε με τραγικό τρόπο, για μία ακόμα φορά, τις σοβαρές ελλείψεις αντισεισμικής προστασίας της χώρας. Ιδιαίτερα η Κως, με τα παλιά κτήρια του ιστορικού της κέντρου, αποδείχτηκε ανοχύρωτη, ενώ σημαντικές είναι οι καταστροφές στο λιμάνι της και σε άλλες υποδομές.
Το ΚΚΕ απαιτεί από την κυβέρνηση και όλους τους αρμόδιους φορείς να πάρουν άμεσα όλα τα επείγοντα μέτρα, όπως:
•    Άμεση φροντίδα και περίθαλψη των τραυματιών και ιδιαιτέρως των ηλικιωμένων και των ατόμων με ειδικές ανάγκες, που δεν μπορούν ή διστάζουν να μείνουν στα σπίτια τους.
•    Άμεση και πλήρη αποκατάσταση των κατεστραμμένων υποδομών, του λιμανιού, των οδικών δικτύων κ.ά, καθώς και των λαϊκών κατοικιών και των μικρών επιχειρήσεων.
•    Αποζημίωση και ολόπλευρη στήριξη των πληγέντων.
•    Ουσιαστικό έλεγχο καταλληλότητας όλων των κτηρίων, ιδιαιτέρως των δημόσιων υπηρεσιών και των μεγάλων εργασιακών χώρων, για την προστασία της ζωής των εργαζομένων και του πληθυσμού συνολικότερα.
•    Αποκατάσταση και συντήρηση των ιστορικών μνημείων του νησιού.
Το ΚΚΕ επαναφέρει εκ νέου το αίτημά του να αρχίσουν άμεσα έργα ελέγχου και αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας σε όλη τη χώρα.


ΑΘΗΝΑ 21/7/2017            ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Social Share

Αποκαλυψεις για τα Τέμπη

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/