Το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά στον αγώνα για αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν υγεία για όλους


Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Λαϊκή Συσπείρωση Δ. Χίου: Μόνιμη και σταθερή δουλειά, δικαίωμα για τον κάθε εργαζόμενο. Καμιά απόλυση συμβασιούχου από το δήμο!

Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017 ·

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τη δημοσιοποίηση της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου (ως κρατικού μηχανισμού) και της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι οποίοι έκριναν ως αντισυνταγματικό το δικαίωμα στη δουλειά, ακολούθησε η επιβεβαίωση του κυβερνητικού εμπαιγμού μέσω της ανακοίνωσης-αντίδρασης του υπουργείου Εσωτερικών ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε απολύσεις χιλιάδων συμβασιούχων.
Το υπουργείο δεν αμφισβητεί στο ελάχιστο την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, και πώς θα μπορούσε άλλωστε. Μιλά μόνο για πληρωμή των δεδουλευμένων και προτείνει στους δημάρχους να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που δίνει το υφιστάμενο αντιλαϊκό πλαίσιο, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού που θα προκαλέσουν οι απολύσεις. Ξεκάθαρα καλεί τους δήμους να προχωρήσουν σε προσλήψεις συμβασιούχων διμηνιτών με  ό,τι αυτό συνεπάγεται...
 

Από την άλλη μεριά η πλειοψηφία της ΚΕΔΕ θεωρεί τους δημάρχους που απέλυσαν τους συμβασιούχους "δικαιωμένους". Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι Κυβέρνηση και πλειοψηφία της ΚΕΔΕ θέλουν να παραδώσουν την καθαριότητα, τον ηλεκτροφωτισμό και το πράσινο στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, τους  οποίους υπηρετούν πιστά!
 

Ως Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου,
•    Καλούμε τη δημοτική αρχή να μη δείξει την προθυμία που απαιτεί Κυβέρνηση και ΚΕΔΕ για πραγματοποίηση απολύσεων.
•    Απαιτούμε από την κυβέρνηση να φέρει στη Βουλή τώρα τη νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσαν οι Επιτροπές Αγώνα Συμβασιούχων από όλη την Ελλάδα για άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.
•    Οι συμβασιούχοι να πάρουν την υπόθεση του αγώνα στα χέρια τους. Κλιμάκωση του αγώνα τους παντού.
•    Καλούμε την εργατική τάξη να συμπαρασταθεί στον αγώνα τους για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Social Share

Αποκαλυψεις για τα Τέμπη

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/