Συζήτηση για το Bullying στα Σχολεία



Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Ομόφωνα δεκτό από το Δ.Σ. το σχέδιο ψηφίσματος της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Χίου για τις απολύσεις συμβασιούχων στους δήμους

Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017 ·

Έγινε δεκτό και ψηφίστηκε ομόφωνα στη συνεδρίαση της 21ης-6-2017 το σχέδιο ψηφίσματος της παράταξής μας που κατατέθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης και αφορούσε τις απολύσεις των συμβασιούχων στους δήμους. Το παραθέτουμε ως έχει:

«Στηρίζουμε τον αγώνα των συμβασιούχων στους ΟΤΑ. Καμιά απόλυση. Αγώνας για μόνιμη και σταθερή δουλειά

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχώρησε σε χιλιάδες απολύσεις συμβασιούχων στους ΟΤΑ, επικαλούμενη την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Κοροϊδεύει τους εργαζόμενους. Παρουσιάζει ως λύση στη σφαγή τις “δίμηνες” συμβάσεις για να  καλυφθούν οι ανάγκες στους δήμους.

Τέρμα  πια στην κοροϊδία· δεν μπορούμε  να δεχτούμε καμιά απόλυση συμβασιούχου. Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων στο δήμος μας. Το πρόβλημα μάς αφορά  όλους. Κάθε χρόνο στο χώρο των ΟΤΑ ζούμε τις περικοπές κονδυλίων και προσωπικού, που κάνουν τη ζωή των δημοτών μας αφόρητη.

Το αίτημα για μόνιμη και σταθερή δουλειά λύνει για  όλους τα προβλήματα. Ως Δ. Σ. του Δήμου Χίου απαιτούμε:

·      Καμιά απόλυση συμβασιούχου.

·      Να υλοποιήσει η κυβέρνηση εδώ και τώρα το αίτημα για άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου.

·      Να φέρει αντίστοιχη νομοθετική ρύθμιση.

Διασφαλίζοντας έτσι το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου.»

Κλείνοντας οφείλουμε νε τονίσουμε ως Λαϊκή Συσπείρωση ότι ο Δήμος Καισαριανης, Πατρέων, Κέρκυρας έκλεισαν σήμερα σε ένδειξη συμπαράστασης. Σε αυτό το δρόμο καλούμε να βαδίσει και ο Δήμος Χίου, ώστε η στήριξη να γίνει πιο εμφατική και ουσιαστική.

Social Share

Εκδηλωση φωτησ αγγουλες

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/