Το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά στον αγώνα για αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν υγεία για όλους


Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Τη νήσσα ποιούσαν «Ανεξάρτητοι», ΔΗΣΥ ( ΠΑΣΚ), ΔΑΚΕ, «Πρωτοβουλία» , ο ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ πρόεδρος της ΕΛΜΕ, για την υπεράσπιση της απεργίας απέναντι στον Περιφερειακό Διευθυντή!

Πέμπτη 18 Μαΐου 2017 ·

Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών που στηρίζεται από το Π.Α.ΜΕ σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στη Χίο, με αφορμή την επίσκεψη του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης στο νησί και τη συνάντηση που ζήτησε.

Η Α.Σ.Ε χαρακτηρίζει πρόκληση την επίσκεψη και κάνει κριτική στις φιλοκυβερνητικές δυνάμεις, σε παλιό και "νέο" συνδικαλισμό για τη στάση τους στη συνάντηση όπου όπως αναφέρει χαρακτηριστικά "έκαναν την πάπια". Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

H καλύτερη απάντηση είναι η συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 17 Μάη στις 10πμ στην είσοδο της Απλωταριάς
με τις δυνάμεις που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ!
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Πρόκληση αποτελεί η επίσκεψη του Περιφερειακού Διευθυντή εκπαίδευσης Β. Αιγαίου κ. Καλάργαλη στη Χίο χθες, με σκοπό τη «συζήτηση και καταγραφή» των προβλημάτων στα σχολεία καθώς και την επίσκεψη σε Σχολεία, σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη, παραμονή και ημέρα της απεργίας! Είναι υποκριτικό εκείνος που εκπροσωπεί και υλοποιεί την κυβερνητική πολιτική, έρχεται να «καταγράψει» τα προβλήματα που δημιουργεί ακριβώς αυτή η πολιτική, τα οποία και γνωρίζει από πρώτο χέρι.
Στη συνάντηση που είχε χθες με τα ΔΣ της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Χίο, οι εκπρόσωποι της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών (Α.Σ.Ε.) που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, του ανέφεραν ξεκάθαρα ότι η πολιτική του 4ου μνημονίου που έρχεται να προστεθεί στα αντιλαϊκά μέτρα των προηγούμενων σκοτώνει την εκπαίδευση, συσσωρεύει νέα δεινά με την αδιοριστία, την καταρράκωση της ειδικής αγωγής, με τους χαμηλούς μισθούς, την εργαλειοθήκη της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, που κλείνει – συγχωνεύει σχολεία φέρνοντας την «αυτονομία» τους και την αξιολόγηση – κρατικό έλεγχο από το παράθυρο.
Οι δυνάμεις της Α.Σ.Ε και του Π.Α.ΜΕ τόνισαν ότι κάθε προγραμματισμένη επίσκεψη σε σχολεία παραμονή της απεργίας και πολύ περισσότερο την ίδια μέρα είναι τουλάχιστον προκλητική και ενάντια στην απόφαση του ΔΣ του Σωματείου των Δασκάλων για συμμετοχή στην απεργία και αποτελεί αντικειμενικά άσκηση πίεσης στους συναδέλφους.
Ο ίδιος δικαιολογήθηκε ότι δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ, ούτε μπορεί να πάρει θέση για τη γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης! Ότι τον προγραμματισμό για τις επισκέψεις δεν τον ορίζει ο ίδιος αλλά το Υπουργείο!
Εν τω μεταξύ, την «πάπια» έκαναν όλες οι άλλες δυνάμεις για  το ζήτημα της απεργίας, μπαίνοντας αμέσως στο κλίμα συζήτησης επουσιωδών ζητημάτων! Χαρακτηριστική η αναφορά από τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ (ΣΥΡΙΖΑ) για «διόρθωση πεζοδρομίου» σε σχολείο, του εκπροσώπου της ΔΗΣΥ (πρώην ΠΑΣΚ) στο Σύλλογο Δασκάλων για τις «τοποθετήσεις Διευθυντών και τις κρίσεις Διευθυντών», ενώ στο ίδιο πνεύμα κινήθηκαν και οι «Ανεξάρτητοι Εκπαιδευτικοί», θίγοντας ελάχιστες πλευρές του ζητήματος αν και μόλις χθες «διαβεβαίωναν» τους συναδέλφους ότι κάνουν το παν για την επιτυχία της απεργίας! «Θεατές» παρέμειναν και οι ΔΑΚΕ και «Πρωτοβουλία».
Η  Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και οι δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ στους εκπαιδευτικούς στη Χίο, καλούμε:
Τους αναπληρωτές και τις αναπληρώτριες που βρίσκονται κάθε χρόνο στην αβεβαιότητα και με τη βαλίτσα στο χέρι, τους συναδέλφους στην Ειδική Αγωγή που βλέπουν τα πτυχία τους να απαξιώνονται, τους Νηπιαγωγούς που αντιμετωπίζουν το «Νέου τύπου ολοήμερο» της κυβέρνησης, τους μόνιμους συναδέλφους που βλέπουν τη σύνταξη με το μισθό τους να κουτσουρεύεται, να δώσουν αποφασιστική απάντηση τόσο στους εκπροσώπους της κυβέρνησης όσο και στα κάθε λογής στηρίγματά τους μέσα στα Σωματεία!
Καλούμε τους Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων να μη δεχτούν να συναντηθούν παραμονή και μέρα απεργίας με τον κ. Καλάργαλη εφόσον τους ζητηθεί. Να κλείσουν όλα τα σχολεία , να νεκρώσουν τα πάντα, να πάρουν την απάντηση που τους αξίζει κυβέρνηση και οι εντεταλμένοι υπάλληλοί της.
Αρκετά με την κοροϊδία. Παλιός και νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια, «ενώνονται» στην υπονόμευση του αγώνα, περί άλλων τυρβάζουν την κρίσιμη στιγμή, παίζοντας το παιχνίδι των διορισμένων κρατικών στελεχών στην εκπαίδευση.
Όλοι αυτοί μας μιλάνε για «ενότητα» και κατηγορούν την «ΕΝΟΤΗΤΑ»-ΑΣΕ και τις δυνάμεις που συσπειρώνονται  στο ΠΑΜΕ, για διάσπαση! Καμία αυταπάτη! Δεν είναι τυχαίες οι προγραμματισμένες συναντήσεις μέρα απεργίας σε σχολικές μονάδες από το Υπουργείο. Μας υπολογίζουν, μας θέλουν σκυφτούς και προσκυνημένους – Να σηκώσουμε το κεφάλι! Να κατακτήσουμε χέρι –χέρι τη δική μας ενότητα με στόχο να φύγουν από τα σβέρκα μας όλες αυτές οι δυνάμεις που δεκαετίες έχουν ρημάξει την χώρα μας και το λαό μας. Πρωταγωνιστές να γίνουμε εμείς , που παράγουμε τον πλούτο, που καθημερινά ματώνουμε. Σ’ αυτήν την κατεύθυνση κρινόμαστε όλοι, σ’ αυτή την κατεύθυνση η απεργία, που είναι θυσία, έχει νόημα, γιατί ο αγώνας μας δε γίνεται για ξένες σημαίες και αφεντικά , αλλά για τη δική μας τάξη, για τις δικές μας ανάγκες και όνειρα!
Το έχουμε ξαναδεί το  έργο με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ –ΣΥΡΑΖΑΝΕΛ και τα δεκανίκια τους!
Όλοι στην απεργία στις 17 Μάη στην Είσοδο της Απλωταριάς, την Τετάρτη στις 10πμ, που καλεί το ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ με τις δυνάμεις που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ .

Social Share

Αποκαλυψεις για τα Τέμπη

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/