Ολόκληρη η εκδήλωση για τον Φώτη Αγγουλέ

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

ΔΙΧΡΟΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Δευτέρα 15 Μαΐου 2017 ·

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Να πουλήσει επί της ουσίας φούμαρα με μεταξωτές κορδέλες στο πλαίσιο των αντιμέτρων επιχειρεί η συγκυβέρνηση. Στους τακτικισμούς της  οι εργαζόμενοι αλλά και οι γονείς δεν πρέπει να τσιμπήσουν.
Μια μέρα μετά το αιματοβαμμένο κλείσιμο της «αξιολόγησης»,  άρχισε να μιλάει για υποχρεωτικότητα της φοίτησης, είτε σε Νηπιαγωγεία, είτε σε παιδικούς σταθμούς, χωρίς να έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο προετοιμασίας της εφαρμογής της,  ενώ η κατάσταση είναι εκρηκτική εδώ και χρόνια με τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις είτε των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, είτε των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
·  Ανυπαρξία δομών, γι' αυτό μέχρι πρότινος στα Νηπιαγωγεία τα παιδιά κληρώνονταν και στους παιδικούς σταθμούς απορρίπτονταν αιτήσεις λόγω έλλειψης προσωπικού ή δομών. Μεγάλο ποσοστό των παιδιών γίνονται βορά των επιχειρηματιών του χώρου.
·  Σοβαρότατες ελλείψεις μόνιμου προσωπικού είτε παιδαγωγών είτε βοηθητικών. Στα Νηπιαγωγεία απουσιάζει παντελώς το βοηθητικό προσωπικό και στους παιδικούς σταθμούς, όπου υπάρχει, στη συντριπτική του πλειοψηφία είναι ελαστικά εργαζόμενοι. Ενώ οι παιδαγωγοί σε μεγαλύτερο ποσοστό στους παιδικούς σταθμούς εργάζονται με όρους γαλέρας και στα Νηπιαγωγεία περίπου το 20% είναι αναπληρωτές.
·  Ανύπαρκτες δομές πρόληψης, διάγνωσης και παρέμβασης για τα παιδιά που παρουσιάζουν ειδικές μαθησιακές δυσκολίες! Λείπουν παντελώς. Ελάχιστες είναι στα Νηπιαγωγεία και ανύπαρκτες στους παιδικούς σταθμούς.
·   Τμήματα με 25, 27 παιδιά, στα οποία ο καθένας μπορεί να κατανοήσει ότι γίνεται παιδοφύλαξη και όχι ουσιαστική παιδαγωγική παρέμβαση.
·  Τροφεία και χαράτσια!  Οι γονείς που δεν γίνονται δεκτοί στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ και είναι τυχεροί και γραφτούν στους παιδικούς σταθμούς, πληρώνουν υψηλά τροφεία και στα κατά τ' άλλα δημόσια Νηπιαγωγεία καλούνται να πληρώσουν για τα αναλώσιμα, το ζέσταμα του φαγητού, την ειδική στήριξη του παιδιού. Ενώ βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη τους για κάθε είδους δραστηριότητα και επίσκεψη, στο πλαίσιο αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων που γίνονται σε παιδικούς σταθμούς και Νηπιαγωγεία.
Αυτή η κατάσταση αποτελεί και την πρόκληση για το μαζικό, οργανωμένο κίνημα είτε των εργαζομένων στους δήμους είτε αυτών στην εκπαίδευση, είτε των γονέων: Να την ανατρέψουν! Να αγωνιστούν σαν μια γροθιά ώστε:
Με ευθύνη του κράτους να διασφαλιστεί μια φοίτηση πραγματικά δημόσια και δωρεάν, για όλα τα παιδιά σε αυτή την ηλικία, από τη μικρή βρεφική έως και τη νηπιακή, με μόνιμους παιδαγωγούς, μόνιμο βοηθητικό προσωπικό, αλλά και το ειδικό εκπαιδευτικό, όπου χρειάζεται. Σήμερα είναι αναγκαίο να διασφαλιστεί και να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα της Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης. Να εξασφαλιστεί η σίτιση όλων των παιδιών. Να δημιουργηθούν κατάλληλες υποδομές, χώροι και μέσα για τις ανάγκες αυτής της ηλικίας.
 Απαιτούμε: Αποκλειστικά κρατικούς δημόσιους δωρεάν παιδικούς σταθμούς. Με γενναία και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κατάργηση κάθε εισφοράς των γονιών. Κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στους σταθμούς χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων σε παιδαγωγικό, βοηθητικό προσωπικό, με πλήρη μισθολογικά - εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους.
Οι σύγχρονες ανάγκες των παιδιών και των εργαζομένων στην Προσχολική Αγωγή είναι αυτό που πρέπει να μπολιάσει τους αγώνες. Τα κοινά οξυμένα προβλήματα! Οι καλλιεργούμενες αντιπαραθέσεις μεταξύ των εργαζομένων μόνο την κυβέρνηση ευνοούν και το τσάκισμα των μορφωτικών και εργασιακών δικαιωμάτων, γι αυτό και είναι μεγάλες οι ευθύνες της ΚΕΔΕ και των εργοδοτικών και κυβερνητικών συνδικαλιστών στους ΟΤΑ, που αντιμετωπίζουν την προσχολική αγωγή σαν δικό τους παραμάγαζο, σαν φέουδο και τους εργαζόμενους μέσο για να παίζονται τα πολιτικά τους παιχνίδια ενταγμένα στο συστημικό παιχνίδι των αστικών πολιτικών δυνάμεων (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΚΕΝΤΡΩΟΙ).

Social Share

Αποκαλυψεις για τα Τέμπη

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/