Ολόκληρη η εκδήλωση για τον Φώτη Αγγουλέ

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Α.Σ.Ε. στην ΕΛΜΕ Χίου: ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΚΑΙ ΘΕΣΗΣ

Τετάρτη 24 Μαΐου 2017 ·

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Α.Σ.Ε. ΣΤΗΝ ΕΛΜΕ ΧΙΟΥ
 
ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ
ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΚΑΙ ΘΕΣΗΣ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Σας ενημερώνουμε ότι συγκλήθηκε έκτακτα το ΔΣ της ΕΛΜΕ για «την ανακοίνωση της Α.Σ.Ε» όπως αναφερόταν επί λέξει στην πρόσκληση! Στο ΔΣ κλήθηκαν από τον Πρόεδρο να πάρουν θέση όλες οι παρατάξεις για τη δημόσια ανακοίνωση που εξέδωσε η Α.Σ.Ε και τα όσα αποκάλυψε για τη «στάση προσοχής» όλων των άλλων δυνάμεων μπροστά στον Περιφερειακό Διευθυντή». Πρόφαση στάθηκε το ότι η Α.Σ.Ε δεν συμμετείχε από πριν για «κοινή στάση» απέναντι στον Περιφερειακό Διευθυντή.
Η Α.Σ.Ε., που παραβρέθηκε στο ΔΣ, κατέθεσε ξεχωριστό ψήφισμα (βλ. παρακάτω) το οποίο δεν στηρίχθηκε από καμία άλλη δύναμη (ΕΑΚ – ΣΥΡΙΖΑ, ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ). Αποτελεί πολύ σοβαρή και επικίνδυνη εξέλιξη στην ΕΛΜΕ η προσπάθεια φίμωσης των διαφορετικών απόψεων και της πολιτικής κριτικής και θέσης.
Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες, να πάρουν θέση, να γυρίσουν την πλάτη στις κυβερνητικές δυνάμεις μέσα στο Σωματείο που όλοι μαζί με μια φωνή μαζί με ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ στηρίζουν τον πυρήνα της πολιτικής που μας γονατίζει. Όλοι αυτοί δεν βρήκαν να πουν μια κουβέντα για τα νέα σαρωτικά μέτρα του νέου "αριστερού" μνημονίου για την επερχόμενη κατεδάφιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, την επερχόμενη επέλασης σε κλεισίματα και συγχωνεύσεις σχολείων, στη λειτουργία με ιδιωτικά κριτήρια της εκπαίδευσης της επιπλέον εμπορευματοποιησης, της για την αξιόλογηση - κρατικό ελέγχου, που "ξαναζεσταίνεται". Ταυτόχρονα, φέρνουν και «νέα» ήθη μέσα στην ΕΛΜΕ. Καλούμε ανοιχτά όλοι και όλες να στηρίξουν και μέσα από τις επερχόμενες εκλογές την Α.Σ.Ε. για Ομοσπονδία και Σωματείο ταξικό – διεκδικητικό – αγωνιστικό.
Ολόκληρο το ψήφισμα είχε ως εξής:
«Είναι απαράδεκτο και επικίνδυνο να συγκαλείται το ΔΣ της ΕΛΜΕ για «την ανακοίνωση της Α.Σ.Ε» όπως αναφερόταν επί λέξει στην πρόσκληση, που στάλθηκε από τον Πρόεδρο της ΕΛΜΕ («Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση» - πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ) και τη ΔΑΚΕ.
Με το έκτακτο ΔΣ επιχειρείται η στοχοποίηση της δημόσιας πολιτικής – συνδικαλιστής θέσης που εξέφρασε η Α.Σ.Ε μέσα από συγκεκριμένη ανακοίνωσή της, με αφορμή την επίσκεψη του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης στη Χίο.
Ο λόγος που εγκαλείται η Α.Σ.Ε έχει να κάνει με τη φανερή ενόχληση τόσο του Προέδρου της ΕΛΜΕ και της παράταξής του όσο και της ίδιας της κυβέρνησης, μέσω του Περιφερειακού Διευθυντή, από την αποκάλυψη ότι σιώπησαν μπροστά στον εκπρόσωπο της κυρίαρχης πολιτικής στο θέμα της υπεράσπισης της απεργίας, τη στιγμή που προετοιμαζόταν να επισκεφθεί σχολεία παραμονή και ανήμερα της απεργίας.
Τη στιγμή που σε όλη την Ελλάδα οργανώνονταν η απάντηση των εργαζόμενων στα βάρβαρα μέτρα του 4ου μνημονίου της κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που ματώνουν ακόμη φορά το λαό και την εκπαίδευση. Μάλιστα, μέτρα, που περιλαμβάνουν εκτός των άλλων και τον έλεγχο του συνδικαλιστικού κινήματος, τη λειτουργία των Σωματείων.
Πολιτική κριτική έχει το δικαίωμα να ασκήσει ο οποιοσδήποτε. Άλλο όμως αυτό και άλλο μια παράταξη να αναλαμβάνει το ρόλο του εισαγγελέα ή του κυβερνητικού επιτηρητή. Η Α.Σ.Ε δίνει λόγο για τις θέσεις και τις δράσεις της μόνο στους εργαζόμενους.
Τέτοιες ενέργειες είναι απαράδεκτες και καταδικασμένες. Κάθε μέλος του ΔΣ και κάθε εκπαιδευτικός πρέπει να πάρει θέση»

Social Share

Αποκαλυψεις για τα Τέμπη

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/