Το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά στον αγώνα για αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν υγεία για όλους


Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Με αφορμή τις δημόσιες αντιπαραθέσεις στο προσφυγικό, που συσκοτίζουν την ανάγκη για την έκφραση γνήσιας λαϊκής αλληλεγγύης

Σάββατο 5 Μαρτίου 2016 ·



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΕ ΧΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

Τελευταία, παρακολουθούμε δημόσιες αντιπαραθέσεις του Επιμελητηρίου Χίου ενάντια στο «κοινωνικό εστιατόριο» που λειτουργεί στη Χίο. Ο λαός μας δεν πρέπει να παρασυρθεί από μια τέτοια αντιπαράθεση στην οποία έχουν πάρει θέση και διάφορες άλλες οργανώσεις και ομάδες. Κοινή συνισταμένη της ηγεσίας του επιμελητηρίου και ΜΚΟ η σιωπή για τα αίτια της προσφυγιάς, το αίτημα για σταμάτημα του πολέμου, η συμμετοχή της χώρας μας με λιμάνια, ο ρόλος της συμμετοχής στην ΕΕ, το ΝΑΤΟ κλπ.
Τα υπονοούμενα του επιμελητηρίου περί υγείας, ασφάλειας κλπ στις κοινωνικές κουζίνες δεν γίνονται επειδή τους πήρε ο πόνος για το δράμα των μεταναστών. Αντικειμενικά, εκφράζουν συμφέροντα επιχειρηματιών στο νησί στον τομέα του επισιτισμού, που αισθάνονται να απειλούνται τα κέρδη τους από τη λειτουργία του «κοινωνικού εστιατορίου». Οι μικροί επαγγελματίες, οι ιδιοκτήτες εστιατορίων, οι αυτοαπασχολούμενοι, που σήμερα γονατίζουν υπό το βάρος αυτής της πολιτικής, δεν θα σωθούν από το δράμα των φτωχών προσφύγων.

Από την άλλη, πίσω από τα λεγόμενα «κοινωνικά εστιατόρια» και μια σειρά άλλες δράσεις , κρύβεται η δράση των γνωστών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ), οι οποίες  δρουν κατά δεκάδες στα νησιά του Αιγαίου, με ιδιαίτερο ζήλο, ποια θα πρωτοσώσει πρόσφυγες και μετανάστες με κίνητρα καθόλου αθώα όπως έχει αποδειχθεί. Δεν πρόκειται για γνήσια λαϊκή αλληλεγγύη για να μην αδικούμε κάποιους, οι οποίοι προσφέρουν εντελώς καλοπροαίρετα μέσα σε τέτοιες δομές. 
Θυμίζουμε μερικά στοιχεία για τις ΜΚΟ:
1.   Στηρίζονται και χρηματοδούνται από την ΕΕ και τις ελληνικές κυβερνήσεις, ιδιωτικές εταιρίες, με πρόσχημα την ανθρωπιστική δράση, αλλά με πραγματικό στόχο την επιχειρηματική δράση σε όλο τον κόσμο.
2.   Πρωτοεμφανίστηκαν, διαφημίστηκαν ως εργαλεία «συμμετοχής», ως όργανα της «κοινωνίας των πολιτών», σε αντιπαράθεση με το οργανωμένο εργατικό και λαϊκό κίνημα.
3.   Στη χώρα μας, με νόμο ανατέθηκε σε ΜΚΟ η υλοποίηση προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας με 5μηνη απασχόληση σε δήμους για 625 ευρώ το μήνα, αξιοποιώντας την ανάγκη για μεροκάματο χιλιάδων ανέργων.
4.   Με τις ευλογίες δήμων, δημοτικών παρατάξεων και άλλων οργανώσεων που πρόσκεινται σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, πολλές ΜΚΟ έχουν αναλάβει δράσεις Υγείας - Πρόνοιας όπως: Εμβολιασμοί παιδιών, «Βοήθεια στο Σπίτι», κ.ά. ως αποτέλεσμα της έλλειψης ή συρρίκνωσης και κατάργησης δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Και παίρνουν και κοινοτική επιδότηση γι' αυτό...
5.   Στο νησί μας φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια, ενοικιάζουν κτήρια, δρουν ανενόχλητα, χωρίς κανείς να γνωρίζει τι σκοπιμότητες εξυπηρετούν, πως λειτουργούν, ποιος χρηματοδοτεί τη δράση τους;
Αποδυκνείεται λοιπόν ότι οι λεγόμενες ΜΚΟ, που μόνο μη-κυβερνητικές δεν είναι, στη συντριπτική τους πλειοψηφία αποτελούν χρήσιμα και ουσιαστικά εργαλεία στα χέρια των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών, στα χέρια των αστικών κυβερνήσεων, πότε για την προώθηση αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων, πότε για να υλοποιηθεί η αντιλαϊκή πολιτική, πότε σαν προστάτες του περιβάλλοντος από τη δράση των μονοπωλίων, πότε σαν ένα από τα καλύτερα οχήματα ιμπεριαλιστικής διείσδυσης με το προσωπείο της ανθρωπιστικής βοήθειας.
Γι’αυτό καλούμε τους εργαζόμενους από τη μια να μην παρασύρονται από τέτοιες αντιπαραθέσεις που πίσω τους κρύβονται άλλα συμφέροντα και από την  άλλη  να οργανώσουν και να εντείνουν τη δική τους αυτοτελή γνήσια λαϊκή αλληλεγγύη, προς τους μετανάστες μέσα από τα Σωματεία, τους φορείς εργαζομένων. Να βρίσκονται σε επαγρύπνηση για την αντιμετώπιση κάθε ενδεχόμενου μπροστά στις πολεμικές συγκρούσεις. Να απαιτήσουν σταμάτημα του ιμπεριαλιστικού πολέμου, το σταμάτημα της συμμετοχής της χώρας μας, την απομάκρυνση του ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Να παλέψουμε για αξιοπρεπείς προσωρινούς χώρους υποδοχής, καταγραφής και φιλοξενίας, με ευθύνη των ελληνικών αρχών και όχι των διαφόρων ΜΚΟ που λυμαίνονται τον τομέα της αλληλεγγύης, για γρήγορη προώθησή τους στις χώρες που επιθυμούν. Να παλέψει ενάντια στα κέντρα διαλογής (hot spots) και εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών. Ο λαός δεν θα μπει στη γωνία στο όνομα του προσφυγικού και της «κρισιμότητας της κατάστασης» όπως επιχειρούν να τον βάλουν. Το αντίθετο, πρέπειο ίδιος να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων με την πάλη του.

Social Share

Αποκαλυψεις για τα Τέμπη

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/