Συζήτηση για το Bullying στα Σχολεία



Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Στο πλευρό των εγκλωβισμένων προσφύγων αντιπροσωπεία του ΚΚΕ

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016 ·

Στο πλευρό των εγκλωβισμένων προσφύγων και μεταναστών στον Πειραιά και το Ελληνικό, βρίσκονται σήμερα Κυριακή αντιπροσωπείες του ΚΚΕ, όπως και κάθε μέρα σε όλες τις περιοχές της χώρας όπου περνούν οι πρόσφυγες. 
Σήμερα, στις 8 το πρωί αντιπροσωπεία της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά του ΚΚΕ με επικεφαλής τη Διαμάντω Μανωλάκου, βουλευτή του Κόμματος, επισκέφθηκε το λιμάνι του Πειραιά όπου συνομίλησαν με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, στην πλειοψηφία τους Σύροι και Ιρακινοί.
Οι περισσότεροι από αυτούς βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο λιμάνι του Πειραιά από μία έως επτά μέρες και η μετακίνησή τους στα σύνορα γίνεται με το σταγονόμετρο ενώ καθημερινά -έστω και με μειωμένους ρυθμούς- φθάνουν πλοία από τα νησιά του Αιγαίου.
Είναι χαρακτηριστικό, ότι -σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ από τις λιμενικές και τις άλλες αρχές- ενώ οι εγκαταστάσεις του λιμανιού (επιβατικοί σταθμοί ΟΛΠ) έχουν τη δυνατότητα φιλοξενίας 1.000 ανθρώπων, χθες το βράδυ οι πρόσφυγες ξεπερνούσαν τους 3.000.
Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση από το πρωί γίνεται προσπάθεια να μετακινηθούν 800 πρόσφυγες στο hot spot στα Διαβατά, ενώ μέχρι το βράδυ άλλοι 1.000 αναμένονταν να μετακινηθούν στον Άγιο Κοσμά.
Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ που συζήτησε με τους πρόσφυγες εξέφρασε την αλληλεγγύη των κομμουνιστών, τους εξήγησε τις ευθύνες της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και της ελληνικής κυβέρνησης για τον εγκλωβισμό τους, ενώ έγινε δέκτης σοβαρών καταγγελιών από την πλευρά των προσφύγων για το γεγονός ότι ενώ έχουν εισιτήρια στα χέρια τους για την μετακίνησή τους στην Ειδομένη, εδώ και επτά μέρες, κανείς δεν τους έχει ενημερώσει για το τι θα γίνει τελικά. Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ έκανε επί τόπου τηλεφωνική παρέμβαση στο ταξιδιωτικό πρακτορείο, τα στοιχεία του οποίου αναγράφονταν στα εισιτήρια των μεταναστών - προσφύγων, και μόνο μετά από αυτήν την παρέμβαση εμφανίστηκε εκπρόσωπος της εταιρείας για να δώσει εξηγήσεις στους μετανάστες και τους πρόσφυγες χωρίς ωστόσο τελικά να τους πει αν και πότε θα φύγουν. Σύμφωνα με το πρακτορείο τη ροή προς τα σύνορα την καθορίζει η αστυνομία.
Οι πρόσφυγες καταγγέλλουν ακόμα ότι δεν τους επιστρέφονται τα λεφτά που έχουν δώσει, ενώ όσοι επικοινωνούν με τα πρακτορεία, τούς γίνεται πρόταση ν' ανταλλάξουν τα εισιτήρια του λεωφορείου με αντίστοιχα του τρένου χωρίς όμως να τους καταβληθεί η διαφορά.
Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ μοίρασε την ανακοίνωση του ΚΚΕ γραμμένη στα αραβικά, έγινε δέκτης ευχαριστιών από την πλευρά των προσφύγων και δεσμεύτηκε ότι θα προσφέρει με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη της, ενώ σε δήλωσή της αμέσως μετά την περιοδεία η Διαμάντω Μανωλάκου ανέδειξε τις αιτίες της πολιτικής που συναποφάσισαν συγκυβέρνηση - ΕΕ για τον εγκλωβισμό των προσφύγων και κάλεσε λαϊκές επιτροπές, σωματεία συνδικάτα να εκφράσουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη τους στους ξεριζωμένους ανθρώπους.

Social Share

Εκδηλωση φωτησ αγγουλες

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/