Το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά στον αγώνα για αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν υγεία για όλους


Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Λαϊκή Συσπείρωση Δ. Χίου: Δε θα επιτρέψουμε να μετατραπεί η χώρα μας σε αποθήκη ανθρώπινων ψυχών

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016 ·

Χίος, 14-2-2016
ΛΑΣ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ 2ΑΟ ακριτικός χιώτικος  λαός είναι από εκείνους που ζουν και μετέχουν στο προσφυγικό – μεταναστευτικό  δράμα, τους  πνιγμούς παιδιών, την τραγωδία του ξεριζωμού λαών από τις χώρες τους, ως αποτέλεσμα των συνεχιζόμενων βάρβαρων ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους  πρόσφυγες – μετανάστες, γιατί αυτό επιβάλει η ανθρώπινη φύση μας.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δίνει «γη και ύδωρ», εφαρμόζοντας κατά  κεραία τα συμφωνημένα με την Ε.Ε., προκειμένου να μετατραπεί η χώρα  μας σε αποθήκη ανθρώπινων ψυχών και συμμετέχοντας με «διευκολύνσεις» στις αιματοβαμμένες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ στις γειτονικές εμπόλεμες χώρες. Είναι μεγάλη και η ευθύνη όλου του αστικού πολιτικού επιτελείου, (συμπεριλαμβανομένης και της Χ.Α.) που στηρίζουν αυτήν την επεκτατική  πολιτική με  ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα  θύματά της, που  θα δημιουργήσουν νέες ροές δυστυχισμένων προς την Ευρώπη.
Έτσι, η συγκυβέρνηση, ας μη θεωρεί «άθλο» τη λειτουργία κέντρων υποδοχής προσφύγων και μεταναστών (hot spots) στη Λέσβο, Σάμο, Λέρο, Κω και φυσικά στο νησί μας, τη Χίο και τη μετατροπή δύο στρατοπέδων (στα Διαβατά και το Σχιστό) σε κέντρα μετεγκατάστασης (relocation camps). Η όλη επιχείρηση καμιά σχέση δεν έχει με την ανακούφιση των προσφύγων – μεταναστών. Αντίθετα φωτογραφίζει τη βούληση των ευρωπαϊκών μονοπωλίων να χρησιμοποιήσουν,  όποτε χρειαστεί, φτηνό και αναλώσιμο εργατικό δυναμικό, ενώ οι υπόλοιποι θα απελαύνονται.
Τα λαϊκά στρώματα της Χίου, απόδειξαν έμπρακτα τι σημαίνει «αλληλεγγύη», τι σημαίνει ανθρωπιά, χωρίς  να περιμένουν ούτε τις ΜΚΟ ούτε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων – μεταναστών ούτε τον Frontex, για  να φυλάξει τα σύνορά μας (άραγε από ποιους;). Στάθηκαν απέναντι στον ορυμαγδό των αντιλαϊκών μέτρων που έφεραν φτώχεια, ανεργία, διάλυση των δομών Υγείας, Πρ-όνοιας,  Παιδείας, Κοινωνικής Ασφάλισης, καταστρατήγηση εργασιακών σχέσεων, για χατίρι του κέρδους των μονοπωλιακών ομίλων και μοιράστηκαν το ψωμί τους, το σπίτι τους, τη ζωή τους με τους ξεριζωμένους του πολέμου.
Είτε με το hot spot (ΒΙΑΛ) που δημιουργήθηκε στο νησί μας, ως στρατόπεδο συγκέντρωσης και διαλογής των ξεριζωμένων του πολέμου είτε με τον Frontex που παίζει το ρόλο στρατού κατοχής είτε με τις περίφημες και τόσο αμφισβητούμενες ΜΚΟ, θεωρούμε ότι στη Δημοτική Αρχή δεν ανήκει ο ρόλος του τροχονόμου των ευρωενωσιακών οργάνων, αλλά  ο κοινωνικός ρόλος που της ανέθεσε ο χιώτικος  λαός. Αυτός δεν περιορίζεται σε συμμετοχές σε συμβούλια εντός  και εκτός Ελλάδας με αιχμή το προσφυγικό ζήτημα· δεν περιορίζεται στην «πείρα» ή την «τεχνογνωσία» αντιμετώπισης του προσφυγικών ζητημάτων· δεν περιορίζεται σε υποβολές προτάσεων «στη σύνδεση των προσφυγικών ροών με φαινόμενα εκμετάλλευσης και trafficking»…
Αντί γι’ αυτά η  ΛΑ.Σ. Δήμου Χίου προτείνει:
  • Τη δημιουργία προσωρινών αλλά αξιοπρεπών χώρων υποδοχής, με όρους υγιεινής και ασφάλειας για την καταγραφή και φιλοξενία, με ευθύνη των ελληνικών αρχών κι όχι των διάφορων χρηματοδοτούμενων ή και ύποπτων ΜΚΟ, που λυμαίνονται, στο όνομα της αλληλεγγύης, τη διαχείριση της παραμονής των προσφύγων.
  • Όχι στα hot spots, γιατί αποτελούν κέντρα διαλογής για μετεγκατάσταση ενός μικρού αριθμού προσφύγων, όσων κριθούν χρήσιμοι για τα μονοπώλια κρατών - μελών της Ε.Ε. που θα τους επιλέξουν.
  • Ενίσχυση των κρατικών δομών και του προσωπικού που σχετίζεται με τη διάσωση, την υγειονομική περίθαλψη, τη διατροφή και την ασφαλή παραμονή των προσφύγων, για το διάστημα που θα βρίσκονται στη χώρα μας.
  • Κατάργηση του Frontex και των άλλων κατασταλτικών μηχανισμών της ΕΕ, υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, σε σύγκρουση με τα μονοπώλια και τις διακρατικές λυκοσυμμαχίες τους, που μόνο δεινά προκαλούν στους λαούς.
  • Κατάργηση του Κανονισμού του Δουβλίνου και της Σένγκεν, ώστε να διευκολυνθεί η απευθείας ασφαλής μετακίνηση των προσφύγων και μεταναστών στις χώρες τελικού προορισμού τους.
  • Την αντίσταση στη δημιουργία ρατσιστικών εκδηλώσεων απέναντι στα θύματα του πολέμου.-

Social Share

Αποκαλυψεις για τα Τέμπη

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/